JOVANA PRESREĆNA ZBOG VIZE ZA TOKIO: Odveslala sam najbolju trku, ali nema previše vremena za slavlje

S. Krstović

08. 04. 2021. u 21:07

SRPSKI tim na Olimpijskim igrama bogatiji je za još jednog člana. Naša najbolja veslačica Jovana Arsić danas je na evropskim kvalifikacijama u Varezeu izvadila kartu za Tokio, pošto je u finalu skifa bila treća.

ЈОВАНА  ПРЕСРЕЋНА ЗБОГ ВИЗЕ ЗА ТОКИО: Одвеслала сам најбољу трку, али нема превише времена за славље

Foto: D.Kovačević

Uzdanica Crvene zvezde se, tako, pridružila dvojcu, Miloš Vasić/Martin Mačković, koji je ranije osigurao japansku vizu.

- U trku sam ušla maksimalno fokusirana, bez pritiska. Odveslala sam najbolju trku, od početka do kraja držala sam ritam i presrećna sam što sam izborila OI. Ali, nema previše vremena za slavlje. Od sutra me očekuje EP, gde ću pokušati da izborim finale - istakla je za "Novosti" Arsićeva, koja se veslanjem bavi 15 godina.

Za razliku od Jovane, Aleksandar Filipović je u finalu bio četvrti. Ali i da je bio treći, zbog pravila ne bi izborio Tokio, jer je svaka zemlja imala pravo samo na jednu kvotu. Filipović će novu šansu imati za mesec dana na svetskim kvalifikacijama u Lucernu.

Dušan Kovačević, trener Jovane Arsić i predsednik IO VSS, prezadovoljan je podvigom svoje veslačice:

- Odlično je ušla u trku, od starta je bila borbena. Bolje su bile samo Ruskinja Ana Prahačen i Ukrajinka Dijana Dimčenko. Ove kvalifikacije su nam bile prioritet, videćemo koliko će imati snage za EP. Šampionat nam je važan da vidimo koliko još može da napreduje.

EP OD SUTRA

U VAREZEU sutra počinje EP. Skifistima Jovani Arsić i Aleksandru Filipoviću pridružili su se Miloš Vasić, Martin Mačković (dvojac bez kormilara) i Aleksandar Beđik/Viktor Pivač (dubl skul). Najviše se očekuje od Miloša i Martina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega