VOJVODINA I PARTIZAN u borbi za titulu i Ligu šampiona

Novosti online

02. 04. 2021. u 17:25

VREME je za finale plej ofa. Odbojkaši Vojvodine i Partizana počinju sutra duele za titulu šampiona Srbije, koja ove godine ima i dodatni značaj jer će pobednik obezbediti i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

ВОЈВОДИНА И ПАРТИЗАН у борби за титулу и Лигу шампиона

FOTO: S. Đurić

- Odbojka se vraća na mesto gde pripada. Na početku sezone kod gradonačelnika Kraljeva rekao sam da je odbojka nacionalni sport broj 1, tako i dalje to mislim. Ove godine finale ima dvostruki značaj, mi dugo sanjamo plasman u Ligu šampiona i nadam se da ćemo taj san pretvoriti u delo - rekao je predsednik UO Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Zbiljić je iskoristio priliku da posebno naglasi značaj države koja mnogi pomaže odbojkaški sport.

Član Uprave Partizana nekadašnji legendarni reprezentativac Željko Tanasković naglasio je značaj pomoći države i dodao da očekuje odlično finale.

- Predsednik Aleksandar Vučić prepoznaje značaj sporta i itekako mu se zahvaljujemo na tome. Takođe i Ministarstvu omladine i sporta. Partizan je plasmanom u finale ispunio kratkoročni cilj. Naravno, nećemo se predati i tražićemo šansu protiv velikog rivala, kluba koji dominira u poslednje vreme - rekao je Tanasković.

Trener igrač Partizana Bojan Janić, takođe bivši reprezentativac, rekao je da će njegova ekipa biti hrabra u finalu.

- Na početku sezone imali smo puno problema, nismo ni mislili o plasmanu u finale, ali uspeli smo. I sada se borimo protiv ekipe koja je sinonim srpske odbojke. Favoriti su, ali bićemo hrabri i pokušaćemo da se suprostavimo - poručio je Janjić.

Još jedan trofejni reprezentativac Slobodan Boškan, trener Vojvodine, istakao je da su obe ekipe zasluženo u finale i da očekuje neizvesnu borbu ali da je adut njegove ekipe iskusnija ekipa.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a prvi meč je sutra u Novom Sadu od 17.30 sati. Revanš je u ponedeljak u hali Master u Zemunu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POBEDA NA POČETKU EVROPSKOG PRVENSTVA! Srpski bokser Elmir Memić savladao Izraelca