VANJA UDOVIČIĆ POZVAO GRAĐANE SRBIJE DA SE VAKCINIŠU! Ove godine ćemo biti domaćini pet velikih sportskih događaja

Novosti online

12. 03. 2021. u 15:32

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je građane Srbije da se vakcinišu, a to im definitivno ide u prilog pošto će naša država ove godine biti domaćin mnogih velikih sportskih događaja

ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОЗВАО ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ! Ове године ћемо бити домаћини пет великих спортских догађаја

FOTO: TANjUG/TARA RADOVANOVIĆ

- Čuo sam se baš pre nekoliko dana sa predstavnicima MOK-a i uveravali su nas da će da se održe Igre. Ono što je važno je da su naši sportisti uželeli takmičenja i uveren sam da će napraviti najbolji mogući rezultat - rekao je Udovičić na početku gostovanja u jednoj emisiji.

Potom je dodao da srpski olimpijci imaju najbolje uslove u ovim teškim vremenima zbog pandemije, ali i napomenuo da je Srbija čest organizator velikih događaja.

- Ništa im ne fali. Rame uz rame mogu da budu sa bilo kojim sportistom iz drugih zemalja. Želimo da im ispunimo svaki zahtevima. Pomerili smo granicu u svim oblastima, država je potpuno stala uz sport i ulaže se duplo više sredstava u odnosu na poslednjih šest godina. Više ne igramo seoske i zonske lige, već Ligu šamopiona. Tako i u organizaciji najvećih takmičenja, traže od nas i mi želimo da budemo domaćini - rekao je Udovičić.

Srbija će samo u ovoj godini organizovati Evropsko prvenstvo za odbojkašice, Svetsko u boksu, Svetsko za mlađe seniore u rvanju, košarkaški kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, kao i Olimpijadu za školarce.

-Želimo da nastavimo kontinuitet sve većeg ulaganja. Odgovorno tvrdim da se sada izdvaja duplo više nego za Rio - rekao je Udovičić.

Zatim je pozvao sve građane da se vakcinišu i istakao značaj kako svet gleda na Srbiju sada.

- Neverovatan osećaj nacionalnog ponosa se oseti kada vas zovu i traže da dođu u Srbiju da se vakcinišu. Danas smo priznati po vakcinaciji, sve ono što su država i njena Vlada omogućili. Ne prestaju da zvone telefoni sa rečima pohvala - dodao je.

Na kraju je govorio i o tome kako ne može da zamisli kako se osećaju sportisti kada igraju pred praznim tribinama.

- To više liči na određene treninge. Mislim da se draž sporta na taj način gubi, što pokazuju i sportski rezultati. Došlo je do poremećaja na globalnom nivou po sportskim rezultatima, po efektivi postignutih rezultata. Mislim na rezultate, kada pogledate fudbalske utakmice drugačiji su rezultati danas nego kada imate pritisak navijača i kontranavijača na tribinama. Tako da se gubi ta draž i žao mi je što određeni sportisti ne mogu da dožive te velike uspehe sa svojim navijačima i da dožive tu atmosferu koju nosi jedna velika utakmica ili planetarno takmičenje na kojima oni učestvuju – rekao je Udovičić.

(Informer) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati