NOVI SKANDAL NA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU: Rukometaši iz Arilja vraćeni sa Jarinja, zabranjen im ulazak na Kosmet (FOTO)

Tanjug

28. 02. 2021. u 20:26

НОВИ СКАНДАЛ НА АДМИНИСТРАТИВНОМ ПРЕЛАЗУ: Рукометаши из Ариља враћени са Јариња, забрањен им улазак на Космет (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Rukometni klub Arilje

ČLANOVI Rukometnog kluba "Arilje" vraćeni su danas sa prelaza Jarinje sa KiM gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Severnoj Mitrovici, saopštio je taj rukometni tim.

Utakmica odlozenog 9. kola Prve lige Zapad gupa B između RK Trepča - RK Arilje zakazana za danas u 15 časova nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje.

Kako se navodi u saopštenju kluba, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

- Očekujemo odluku Rukometnog saveza centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom - dodaje se u saoošptenju.

Šef stručnog štaba RK Trepča Branko Jakšić u izjavi za Kosovo onlajn rekao je da je zatečen odlukom kosovske policije, s obzirom na to da se prvi put desilo da sportisti budu vraćeni.

- Sve ekipe su do sada normalno dolazile. Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od policajaca bio i neprijatan. Čak je u jednom trenutku počeo i da maše policijskim lisicama i da preti da će zvati javnog tužioca, kako bi uhapsio rukometaše - rekao je Jakšić.

 

Utakmica odlozenog 9. kola Prve lige Zapad gupa B izmedju RK Trepča - RK Arilje zakazana za 28.02.2021. u 15h u...

Posted by Rukometni Klub Arilje on Nedelja, 28. februar 2021.

Napominje i da sport nikada ne treba da se meša sa politikom.

- Ovo je katastrofa šta se dešava. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. A, ovo više nije sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da nam zabrane da ne možemo da pređemo u Srbiju. Srvarno ne znam šta da kažem. Sport i politika ne idu zajedno - zaključio je Jakšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nikola

28.02.2021. 21:37

Moje licno misljenje je da Srbija treba, ako Srbija smatra KIM svojom teritoriom , da insistira na nesmetan prolaz ljudima, ekipama itd. preko administrativne linie. Ko su oni da vracaju i da biraju ko ce da udje u KIM.