RAZVOJ BOKSA U SRBIJI: Vučić primio predsednika Svetske bokserske rederacije

Tanjug

19. 02. 2021. u 11:51

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske bokserske federacije Umara Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza, sa kojima je razgovarao o saradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport, kao i o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će se održati u Srbiji.

РАЗВОЈ БОКСА У СРБИЈИ: Вучић примио председника Светске боксерске редерације

Foto: Printskrin CGTN

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.


"Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja“, kazao je predsednik Vučić.

Naglasio da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Pored Bokserskog saveza Srbije, Regionalnu ligu podržali su i bokserski savezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i Svetska bokserska federacija.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će se održati u "Štark areni“ u Beogradu ove godine.

Bokserski savez Srbije krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (59)

Kole

19.02.2021. 12:06

Smatram da naša zemlja čini pravu stvar u vezi ovog sporta. Država će svakako pomoći da se ovaj sport razvije u našoj zemlji na najviši mogući nivo. Smatram da smo mnogo toga uradili po pitanju svega kako bi postigli tako velike rezultate.

HadziSnezana

19.02.2021. 13:30

Vučić je čovek koji voli i podržava sport i nastoji da pomogne svim sportskim organizacijama. Svetsko prvenstvo u boksu održaće se u Beogradu i zato je ovaj sastanak od izuzetne važnosti.

Jovan

19.02.2021. 14:42

Boks je plemenita borilacka vestina, kako je popularan u svetu za mlade talentovane ljude, tako je i u Srbiji gde ce se o drzati svetsko prvenstvo i na taj nacin ce se promovisati ovaj sport.

Baca

19.02.2021. 22:28

Vracen je pobednicki duh u Srbiju i svi teze ka visem, do sad smo stagnirali duze vreme, ali opet imamo zelju za osvajanjem i pokazacemo se kao veoma dobri domacini.

Uros

19.02.2021. 22:29

Svaki sport u Srbuji ima svoje mesto, neki sportovi su nepravedno bili malo zaboravljeni, ali ce sada sve to da se promeni organizacijom ove manifestacije.

Gonzo

20.02.2021. 05:13

Predsdniče, svaka Vam Čast! Još da primite i pionire i da ofarbate auto puteve, pruge do Budimpešte, 200 km/h, i fabriku mikro čipova i mercedes ste doveli, smanjili plate i penzije, sad obećavate nazad promile,prodali rudnik zlata i bakra BOR.Predali ste Gazivode i Trepču šiptarima, delite okolo vakcine, Vi ste najveći humanista na Svetu, ma svaka Vam čast.Uskoro će Vas predložiti za Nobelovu nagradu za MIR.Nemojte da se žalite, što Vam niko ne kaže Svaka Vam čast.