KAKVA RUKOMETNA DRAMA: Svetski i olimpijski šampion posle sedmeraca u polufinalu

Novosti online

27. 01. 2021. u 20:13

DVA produžetka i penal-serija bili su potrebni olimpijskim i svetskim šampionima Dancima da savladaju domaćina Egipat u epskom četvrtfinalu Svetskog prvenstva - Danska - Egipat 39:38 (35:35, 28:28, 16:13).

КАКВА РУКОМЕТНА ДРАМА: Светски и олимпијски шампион после седмераца у полуфиналу

EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Mikel Hansen je predvodio vikinge do pobede, ali malo je nedostajalo da legendarni levi bek bude tragičar. On je u posljednjim sekundama prve runde produžetaka dobio crveni karton i Egiptu omogućio sedmerac koji je utakmicu odveo u drugi produžetak.

S druge strane, deset golova postigao je i Jahia Halid, dok je za igrača utakmice proglašen Ali Zejin, koji je promašio penal u poslednjoj seriji za domaćina turnira.

Biće ovo prvi turnir posle skoro dve decenije na kome domaćin neće igrati u polufinalu

Utakmica je od početka obilovala preokretima. Egipat je bolje otvorio, a Danci koji su do prvog vođstva stigli tek u 19. minutu završili su poluvreme sa plus tri. Egipat je preokrenuo do sredine drugog dela, a svetski prvak se vratio i na osam minuta pre kraja imao dva razlike.

Minut pre kraja Egipat je poveo 28:27, ali su Danci pet sekundi pre kraja imali napad za pobedu koji nisu iskoristili.

Na kraju prvog produžetka opet su Danci mogli do pobede, imali su i vođstvo i napad, ali je Hasen ignorisao presudu pasivnog napada sekund pre kraja. Šutirao je na gol, što ga je posle pregleda videa koštalo crvenog kartona, a Egipat je dobio sedmerac koj ije iskorišćen za novi produžetak.

Dugo Danci nisu mogli do gola u drugom nastavku, a na kraju su i oni izjednačili završnici produžetka zahvaljujući sedmercu koji im je dodelio VAR.

Danska će u polufinalu igrati protiv pobednika susreta Španija - Norveška, a u preostala dva četvrtfinala sastaju se Francuska - Mađarska i Švedska - Katar.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)