RUKOMETNO SP: Hrvati od pakla do prvog mesta u grupi, rukometni Šek bez drugog kruga

Novosti online

19. 01. 2021. u 20:14

RUKOMETAŠI Hrvatske osvojili su prvo mesto u grupi C i preneće tri boda u drugu fazu nakon tesne pobede nad Katarom od 26:24.

РУКОМЕТНО СП: Хрвати од пакла до првог места у групи, рукометни Шек без другог круга

FOTO: EPA-EFE

Junak kauboja bio je golman Šego koji je zaustavio četiri penala azijskim rukometašima, od kojih jedan u samoj završnisi meča.

Marino Mamić postigao je šest pogodaka, a MArko Mamić i Štrlek po pet u pobedničkom timu, dok je najefikasniji na meču bio Frankis iz Katara sa sedam golova.

Da je Angola savladala Japan u drugoj utakmici C grupe, Hrvati bi u drugu fazu preneli četiri boda, ovako dalje ide i azijska ekipa, pa kauboji prenose tri boda, Katar dva, a Japan jedan.

Bahrein je savladao Kongo 34:27 u direktnom okršaju za plasman u drugi krug, pa će ovih dana najpopularniji rukometaš sveta Gotje Mvumbi Teri takmičenje nastaviti u utešnom Prezident kupu.

Španija je očekivano eliminisala ekipu Tunisa ubedljivom pobedom 36:30.

U grupi A nije odigran meč Urugvaj - Zelenortska Ostrva jer je afrička ekipa ranije eliminisana sa SP zbog manjka igrača usled korone. Urusi su tako za zelenim stolom došli d obodova i istorijskog plasmana u drugu rundu. Za prvo mesto u grupi bore se Nemačka i Mađarska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)