JOŠ SAM U DUŠI IGRAČ: Bojan Janić se vratio na parket jer je epidemija desetkovala tim Partizana

S. KRSTOVIĆ

20. 12. 2020. u 20:10

BOJAN Janić ponovo na terenu. Strateg odbojkaša Partizana nikako da okači patike o klin.

ЈОШ САМ У ДУШИ ИГРАЧ: Бојан Јанић се вратио на паркет јер је епидемија десетковала тим Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji kapiten "orlova" zbog kadrovskih problema u ekipi odlučio je da ponovo istrči na parket i mlađim igračima pomogne ne samo savetima, nego i ključnim poenima.

- Ovo je moj četvrti povratak. Nisam planirao, ali okolnosti su takve da je bilo da li da i dalje odlažemo utakmice ili da igramo. Nismo mogli nikoga ni da angažujemo i prelomio sam da se vratim igri - priča Janić.

Trofejni primač priznaje da uživa na terenu, naročito kada se pobeđuje. Smatra i da mu je lakše svoje ideje da prenese na igrače dok je na terenu, nego kada ih savetuje sa klupe.

- Moj trenerski put je na početku. Nisam neko ko se izgradio u radu sa mlađim kategorijama. S druge strane imam ogromno igračko iskustvo, tako da mi je lakše da neke stvari radim na terenu. Svestan sam da moram da naučim da radim kada nisam na terenu - ističe Janić.

PREDNOST VOJVODINI

- RIBNICA je prijatno iznenadila, ali ne znam da li može da nastavi u ovom ritmu. Većina ekipa u Superligi je tu negde. Vojvodina odskače, ali su i oni mladi, tako da mogu da se sapletu. Mislim da u našem šampionatu svako svakog može da pobedi, što smo mi pokazali kada smo u okrnjenom sastavu pobedili Niš. Dajem prednost Vojvodini, ali moguća su i iznenađenja - naglašava Janić.

Bojan priznaje da mu je i dalje teško da izađe iz "kože igrača":

- Moj problem je što sam previše takmičarski raspoložen i teško to sada ide. Mislim da će to da se desi tek kada me telo potpuno izda, kada neću moći da se popnem na prvi sprat, onda će mi u glavi doći da sam samo trener.

Korona je dosta poremetila crno-bele. Zbog bolesnih igrača morali su da odustanu od Evrope. Ali, Janić ne želi da traži izgovore:

- Ne volim da kukam, jer je ona poremetila ceo svet. Ali, nas je baš "razvalila". Prati nas od letos, kada smo zbog trojice igrača bili u karantinu. Potom se malo smirilo, uradili smo pripreme, počelo je prvenstvo, a onda je krenulo u etapama da se razboljevamo. Zakačila je i mene, pomoćnog trenera. Ne znam da li smo od početka sezone bili svi na okupu. A mladim igračima je neophodno da dosta rade, da imaju kontinuitet, tako da na njih utiče svaka velika pauza.

BAZA SVE TANjA

JANIĆ je svestan da se sve manje dečaka trenira odbojku, tako da je baza sve tanja.

- Dobro je što se vraćaju naši iskusni igrači, ali ne znam koliko je dobro što dolaze stranci. Mislim da je problem muške odbojke veliki, jer jako malo dečaka dolazi na treninge. Ljudi u Savezu to pokušavaju da reše...

Kao i ostali klubovi, crno-beli sada igraju zaostale mečeve kako bi se u januaru nastavio šampionat.

- Da su bili zdravi neki momci, pre svih Mandić, ne bih se vraćao na teren. Ovako smo morali da se "krpimo". Najvažnije je da budemo mirni, pozitivni, puni entuzijazma, tako da verujem da će nam se sve vratiti. Ipak, najvažnije je da se prvenstvo ne zaustavlja. Voleo bih da se završi na terenu, da ne bude kao prošle sezone kada je prekinuto - podvlači Janić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024