RAZVOJ DECE KROZ SPORT: Savez za predškolski sport približava sport najmlađima

Novosti online

15. 11. 2020. u 14:55

Projekat pod nazivom "Razvoj dece kroz sport i sportske igre" uspešno je realizovao Pančevački savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju.

РАЗВОЈ ДЕЦЕ КРОЗ СПОРТ: Савез за предшколски спорт приближава спорт најмлађима

FOTO: Školski sport Srbije

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržao je ovaj program, koji je trajao od leta do nedavno. Učestvovalo je 240 devojčica i 140 dečaka iz grada Pančeva i okolnih naseljenih mesta.

Održani su pokazni treninzi sa poligonima za razvoj motoričkih sposobnosti i nadmetanje u više sportskih timskih igara. Treneri iz više klubova su seletkirali decu za svoje perskeptivne selekcije, odbojkaški klub je selektovao decu koja će u budućnosti biti odbojkaške sudije i koje su to već tokom programa izučavala. 

Košarkaški i karate klub su omasovili svoje mlađe kategorije i saradnja tokom programa je bila na visokom nivou kroz angažovanje osam trenera iz ova tri sporta. Angažovan je, takođe, i stručni trener za fizičku pripremu prof. Blagoje Koprivica koji je testirao veliki broj dece na fizičke sposobnosti i uzrasne karakteristike i doneo odgovarajući plan rada za dalji razvoj dece kroz klubove i sam Pančevački savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju.

FOTO: Školski sport Srbije

Tekst potpisa

Deca iz predškolskih ustanova su bila veoma zainteresovana i za streljaštvo i streličarstvo i cilj saveza je dalji razvoj dece kroz sportove koji nisu mnogo zastupljeni u javnosti. Program je završen takmičenjem u spretnosti i poligonima motorike i pobednici su dece iz Osnovne škole „Branko Radičević" iz Pančeva, dok su u predškolskom uzrastu rađeni promotivni treninzi malo zastupljenih sportova u javnosti.

U programu su učestvovali sportski radnici i stručnjaci Nenad Marin, Blagoje Koprivica, Ivan Krgović, Vladimir Jovančić, Vojislav Pavlović i Nebojša Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)