SASTANAK BASTE I ŠTEFANEKA: Zajedničkim snagama raditi na jačanju sporta u Srbiji

N. I.

10. 11. 2020. u 16:35

NASTAVAK odlične saradnje Pokrajine i Sportskog saveza Srbije

САСТАНАК БАСТЕ И ШТЕФАНЕКА: Заједничким снагама радити на јачању спорта у Србији

FOTO: SSS

Simboličnim povlačenjem poteza na šahovskoj tabli počeo je danas susret novog pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste i aktuelnog olimpijskog šampiona u rvanju i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, koji su današnje upoznavanje iskoristili za razgovor o predstojećoj saradnji na unapređivanju sporta u našoj pokrajini.

Sagovornici su istakli da je pandemija virusa korona uticala na sport u celom svetu, pa i u Srbiji. Stoga je pomoć sportu i sportistima, kako su naglasili ovom prilikom, više nego neophodna u ovim uslovima jer se radi o problemu sa kojim se do sada nismo suočavali u sportu.

Sekretar Basta je istakao značaj zajedničkog delovanja, kao i to da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu predstavlja dobrog partnera i podršku u organizaciji svih manifestacija koje promovišu sport i zdrav život, te da će učestvovati u projektima koje pokreće Sportski savez Srbije.

„Veoma nam je značajan školski sport u ovom trenutku. Sport ne sme da stane i jedan od prioriteta Sekretarijata jeste stvaranje uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. Zdravlje naše dece nema cenu, a upravo ličnosti i sportisti poput Štefaneka predstavljaju najbolji uzor mladima u Srbiji zašto se treba baviti sportom i biti fizički aktivan“, istakao je pokrajinski sekretar. On je dodao da je i vodeće mesto koje Štefanek zauzima u Savezu odličan izbor, jer uspešan sportista kakav je ovaj olimpijski i svetski prvak može da stvori nove šampione i izbori se za njihove bolje uslove.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio je pokrajinskom sekretaru za sport Danetu Basti na prijemu izrazivši nadu da će dobra saradnja biti nastavljena kako bi se sport u Novom Sadu i Vojvodini podigao na još viši nivo.

„Sportski savez će nastaviti da obilazi teritorijalne sportske saveze. U narednom periodu nameravamo da organizujemo niz sporstkih aktivnosti. Cilj nam je da zajednički radimo na razvoju sporta, sportskih aktivnosti i zdravije omladine. Upravo zato i obilazimo sve opštine i gradove, jer je dobra komunikacija veoma značajna za popularizaciju sporta među mladima“, istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)