IZVINjENjE OLIVERI JEVTIĆ: Bugarska vas voli, teško smo proživeli incident

N. JANKOVIĆ

15. 10. 2020. u 22:33

ИЗВИЊЕЊЕ ОЛИВЕРИ ЈЕВТИЋ: Бугарска вас воли, тешко смо проживели инцидент

FOTO: N. J.

AMBASADOR Bugarske nj.e. Radek Vlajkov sa delegacijom iz ove zemlje posetio je grad Užice, susreo se sa našom reprezentativkom Oliverom Jevtić, povodom incidenta čija je žrtva tokom maratona u Sofiji bila naša atletičarka.

Susret je bio srdačan, bugarsko izvinjenje je bez rezerve prihvaćeno, a institucije u ovoj državi čine sve da se počinilac nasilja Bojan Vačev sa krivičnom prijavom uskoro nađe pred sudom.

- Olivera, želim da poručim da Vas Bugarska voli. Taj incident Bugarska teško proživljava. Naše institucije, policija i tužilaštvo, uradili su svoj posao, krivac će biti sankcionisan. Uslediće krivična prijava. Prenosim vam i posebne pozdrave naše potpredsednice vlade i ministarke spoljnjih polova gđe. Ekatarine Zaharjeve, reč je inače o osobi koja se bavi atletikom i razume vaš položaj. Mi žalimo zbog nemilog događaja. Ministar sporta Kralev deli ista osećanja. Imate i podršku svih bugarskih sportista koji sa vama saosećaju - naglasio je Vlajkov i dodao:

- Organizator maratona vam upućuje izvinjenje, uz svu podršku koju vam nude. Čast mi je što stojim pored vas, pun poštovanja prema vašim sportskim i ljudskim ostvarenjima.

Olivera Jevtić se zahvalila gostima iz Bugarske na iskrenim rečima, ali i konkretnim postupcima.

- Moji sportski prijatelji su uz mene, to je najvažnije. Puno mi je srce, jer je ovaj događaj izrodio nova sportska prijateljstva i pokazao jedinstvo sportista - naglasila je Olivera Jevtić.

- Nadam se da ću se brzo oporaviti i da ću izboriti plasman za naredne Olimpijske igre, uprkos preprekama koje su se pojavile.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je istakla "da su sa bugarske strane stigli odgovori na sv sporna pitanja, dobijena je potvrdu da će protiv počinioca biti preduzete sve zakonom predviđene radnje."

- Nasilje je jasno osuđeno, osudili nasilje, Olivera ima podršku celokupne bugarske i srpske sportske javnosti, kao i institucija na dve strane. Ovaj sastanak smo upriličili, da iskažemo naš jasan stav i da pokažemo da Oliveru volimo i podržavamo - Jelena Raković Radivojević.

Podsetimo, Bojan Vačev koji je naneo povrede Oliveri Jevtić tokom maratona u Sofiji priveden je i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

On se zatim oglasio tvrdeći "da nije imao nameru da našu atletičarku povredi", upućujući joj izvinjenje.

- Adrenalin je bio na visokom nivou, tu je i nedostatak profesionalnog iskustva kod mene. Oliveri želim brz oporavak a svim sportistima mirne trke u budućnosti - rekao je vinovnik incidenta.

Podsetimo, Oliveru Jevtić je na maratonu u Bugarskoj gurnuo pomenuti Vačev. Naša maratonka je pala i pri tom dobila hematom na glavi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)