VELIKA AKCIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE - Besplatna rekreacija za žene

N. I.

06. 10. 2020. u 19:00

SPORTSKI savez Srbije je u saradnji sa teritorijalnim sportskim savezima, otpočeo akciju besplatne rekreacije za žene "Budi zdrava - vežbaj sa nama".

ВЕЛИКА АКЦИЈА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ - Бесплатна рекреација за жене

FOTO: SSS

Polaznici edukacije, koju je upravo SSS pomogao, za operativne trenere iz 2019. i 2020. godine, njih sto, vode treninge namenjene pre svega damama.

- Sportski savez Srbije se trudi da svake godine pokrene barem jednu novu akciju. Tako smo ovaj put odlučili da više pažnje posvetimo damama. Žene u sportu ne smemo izostaviti. Zdravlje i rekreacija su veoma bitni i verujem da će ovaj projekat doprineti poboljšanju opšteg stanja - rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. 

Na njegove reči nadovezao se generalni sekretar SSS Goran Marinković:

"Drago nam je što negujemo odlične odnose sa kolegama. Tako smo zahvaljujući Savezu Srbije za bodibildin, fitnes, bodifitnes i aerobik drugu godinu zaredom stručno usavršavali mlade ljude. Kolege iz teritorijalnih sportskih saveza su na svojim opštinama obezbedili besplatne termine u halama i realizovali akciju "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Sada imamo u preko 30 opština širom Srbije u kojima će se sprovoditi rekreacija koja je potpuno besplatna, vođena od strane licenciranih trenera, zanimljiva i sto je veoma bitno kontinuirana - rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. 

Tokom septembra meseca žene su vežbale i priključile akciji zahvaljujući teritorijalnim sportskim savezima u: Somboru, Zrenjaninu, Kanjiži, Vršcu, Pančevu, Velikoj Plani, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Inđiji, Novom Pazaru, Bujanovcu, Ćupriji, Zaječaru, Ljuboviji, Aleksincu, Kragujevcu, Prokuplju, Čačku. Do sredine oktobra akcija će biti pokrenuta u još 14 opština. Za treninge Sportski savez je donirao strunjače, a u narednom periodu osmišljeni su i dodatni programi i pokloni za žene koje su najredovnije na treninzima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili