FESTIVAL "SPORT ZA SVE“ U VOJVODINI: Fizička aktivnost je posebno značajna tokom pandemije

S. BAJIĆ

06. 10. 2020. u 00:46

FESTIVAL „Sport za sve“, peti po redu, održan je ove godine od 28. septembra do 4. oktobra.

ФЕСТИВАЛ СПОРТ ЗА СВЕ“ У ВОЈВОДИНИ: Физичка активност је посебно значајна током пандемије

Foto: Savez sport za sve Vojvodine

Sve uz propisane mere zaštite od koronavirusa, a u nekoliko vojvođanskih opština u organizaciji Saveza sporta za sve Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i Asocijacije sporta za sve Srbije.

Više od 600 rekreativaca svih uzrasta, od pionira do penzionera iz 16 organizacija, vežbalo je na otvorenom u Novom Sadu, Senti, Subotici, Somboru, Vrbasu, Rumi, Irigu i Temerinu uz slogan „Budi aktivan, budi zdrav“.

U ovo vreme pandemije, najvažnije je dokazati da fizička aktuvnost zauzima značajno mesto za prevenciju i poboljšanje zdravlja i imuniteta - kaže profesorka dr Milena Mikalački, predsednica Saveza.- Odziv na organizovane programe rekreacije je bio velik, s obzirom na trenutnu situaciju a značajno je da smo održali kontinuitet. Važno je da se sa fizičkim aktivnostima nastavi svakodnevno.

Završna manifestacija održana je minulog vikenda na fruškogorskom izletištu Letenka, u amfiteatru na otvorenom, gde je upriličena tribina, „Pandemija i mentalno zdravlje“, „Ostani kod kuće i budi aktivan“, kojoj su doprineli stručnjaci Branko Vujović i dr Danijel Župić. Takođe, organizovana je rekreativna šetnja više od 80 učesnika, predstavnika organizacija i stručnjaka iz cele Srbije, do manastira Bešenovo koji je udaljen šest kilometara.

Foto: Savez sport za sve Vojvodine

 

Po rečima Olivere Jovanović, generalne sekretarke i Aleksandra Božića, predsednika stručnog odbora Saveza, ve godine je akcenat festivala sporta bio na pešačenju, vožnji bicikla i rolera, korektivnoj gimnastici, veslanju, nordijskom hodanju… a sve se dešavalo na otvorenom prostoru.


 

HUMANITARNI KARAKTER

FESTIVAL je imao i humanitarni karakter, pošto su se u svim mestima prikupljala sredstva za lečenje male Lane Jovanović a aktivnostima su obeleženi i Svetski dan srca, Svetski dan pešačenja i Međunarodni dan starih lica.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!