SPORTSKE IGRE MLADIH: Dodeljene prve medalje na Igrama

Novosti online

14. 09. 2020. u 11:57

SVEČANOM dodelom medalja i diploma najboljima, u Brzeću je, posle tri izuzetna dana ispunjena druženjem, sportskim susretima i dobrom zabavom, završena prva smena Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Додељене прве медаље на Играма

FOTO: Stefan Cvetković

. Sada su poznata imena dečaka i devojlica koji su najuspešniji u državi u rukometu, igri između dve vatre, tenisu, stonom tenisu i šahu.

Sportski kompleks „Junior” bio je od petka do nedelje domaćin deci sportistima i njihovim pratiocima u pet sportova. Jedna od najuzbudljivijih utakmica, koja je privukla i ubedljivo najviše gledalaca (bilo bi ih verovatno i više da nije strogog poštovanja mera Kriznog štaba), bilo je finale turnira Lino između dve vatre. 

Ova igra je inače zaštitni znak Igara u celom regionu i jedino se ovde nalazi u zvaničnom pravilniku takmičenja. Finalisti su bili predstavnici Kuršumlije ekipa ‘’Atomski mravi’’, četvorotruki prvaci države. 

Naspram njih ekipa iz Kraljeva. Kraljevčani su čak imali i podršku roditelja koji su uoči utakmice doputovali u Brzeće kako bi bodrili decu kraj terena. Na kraju posle dva duela bilo je 1:1 i ekipa ‘’Kraljevi’’ iz Kraljeva slavila je u majstorici, po prvi put postavši prvak države. 

Mnogi kažu da su finalistkinje u ženskom tenisu Anja Stanković iz Niša i Sara Đunisijević iz Čačka, već viđene kao naslednice naših čuvenih teniserki Ane Ivanović i Monike Seleš. 

U prvoj smeni u Brzeću su bila ukupno 473 učesnika Igara, a očekuje se da tokom naredna dva vikenda na Kopaonik ode još po 450 učesnika. U drugoj smeni, koja je planirana za sledeći vikend održaće se finale turnira u malom fudbalu za dečake i devojčice. Odbojka, basket 3 na 3 i odbojka na pesku na rasporedu su u trećoj smeni – od 25. do 27. septembra.

Svi učesnici se strogo pridržavaju svih mera prevencije: sve vreme nose zaštitne maske, redovno im se meri telesna temperatura, vrši se dezinfekcija ruku, vodi se računa o održavanju fizičke distance, koriste se dezobarijere itd. O poštovanju mera neprekidno vodi računa ceo SIM tim, a učesnici su upoznati sa činjenicom da su sankcije za nepoštovanje mera drakonske, budući da je na Igrama zdravlje svih učesnika apsolutni prioritet.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i brojnih sponzora. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju