TROBOJKA MU DONELA SREĆU: Srpski UFC borac "uništio" legendu MMA (VIDEO)

Novosti online

30. 08. 2020. u 11:29

SRPSKI MMA borac Aleksandar Rakić pokazao je apsolutnu dominaciju protiv Entonija Smita na UFC Vegas 8 čime je ušao u TOP 5 elitnih poluteškaša ove organizacije.

ТРОБОЈКА МУ ДОНЕЛА СРЕЋУ: Српски УФЦ борац уништио легенду ММА (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Tako bi barem trebalo da bude, jer petoplasirani borac na ovoj listi izazivača, Entoni Smit, nije mogao ni na koji način da parira sjajnom srpskom borcu.

U svojoj prvoj glavnoj UFC borbi do sada, Rakić je izgledao najbolje u dosadašnjoj karijeri.

Rakić, koji je za ovu borbu po prvi put u karijeri odabrao da predstavlja Srbiju, a ne Austriju, od samog početka krenuo je sa dobro osmišljenom taktikom.

Prvi deo bili su niski udarci po kolenima (lou kikovi), kojih je već u prvom minutu "ispalio" šest ka protivniku, da bi nedugo nakon toga spojio dva, zahvaljujući kojima Smit završava na podu.

Pokušao je Rakić da završi borbu u parteru, ali se Smit podigao i nastavio stend ap borbu. Ipak, lako ga se Rakić još jednom bacio na pod, gde je dominantnu poziciju držao celu drugu polovinu runde.

Druga runda je protekla u malo većoj aktivnosti Smita koji prvi ulazi u klinč, pokušao je rušenje, ali nije mu uspelo, pa ga je Rakić opet bacio na pod i uspešno kontrolisao rundu.

Treću rundu, u kojoj mu je bio potreban prekid da bi pobedio, Amerikanac je počeo odličnim desnim krošeom, ali to je samo razljutilo Rakića, koji počinje seriju udaraca nogama.

Nakon pola minute runde, borci su još jednom na podu, a "Rocket" u poziciji koja mu apsolutno odgovara. Pokušavao je Smit da se izvuče iz klinča na podu ali nije uspeo.

Deset sekundi pre kraja, Rakić se je podigao na noge i krenuo slaviti pobedu, koju je nakon znaka za kraj borbe te sudačke odluke zasluženo dobio.

Nova rangiranja na listi posle ove dominantne predstave trebalo bi Rakića dadoveei na dosadašnje Smitovo mesto, nakon čega bi mogao biti možda samo jednu borbu od napada na UFC titulu do 93 kilograma.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama