PARTIZAN PREDSTAVIO MILANOVIĆA: Zanima me samo bazen, dobio sam čvrste garancije oko uslova za rad

S. Krstović

petak, 14. 08. 2020. u 18:08

ПАРТИЗАН ПРЕДСТАВИО МИЛАНОВИЋА: Занима ме само базен, добио сам чврсте гаранције око услова за рад

Foto: N. Paraušić

IGOR Milanović je danas na Banjici i zvanično predstavljen kao kormilar Partizana.

Čelnici kluba, čije ostavke traže nekadašnji igrači posrnulog giganta, nisu krili sreću što će jedan od najvećih sportista Srbije svih vremena ponovo brusiti mlade vaterpoliste. Veruju da će sa trofejnim stručnjakom doći i lepši dani.

- Sa Igorom sam prijatelj, ista smo generacija, delimo sudbinu od pionirskih dana i presrećan sam što je sa nama. Igor je uvek stremio najvišim ciljevima, uvek je imao izazov da prevazilazi sebe, njegov povratak je veliki podstrek za nas - istakao je predsednik UO Mirko Bradajić.

Direktorka Tatijana Rakas je podsetila da su o Milanovićevom povratku razgovarali dve, tri sezone i da veruje da će sa Igorom za koju godinu Partizan biti onaj stari.

Milanović je podvukao da se vratio na svoju Banjicu, da je počeo od pionira, da je svojevremeno bio i predsednik UO, sportski direktor, ali da je 2009. shvatio da vaterpolu može najviše da pruži kao trener. Pohvalio se titulama prvaka Evrope sa crno-belima 2011. i Pro Rekom 2015. i naglasio da mu ništa neće da bude teško.

- Već dve, tri sezone razgovaramo o povratku. S obzirom na ovu situaciju sa koronom odlučio sam da ostanem u Beogradu i normalno je bilo da dođem na moju Banjicu. Razgovarao sam sa Tanjom i Mirkom, na jednom sastanku sa nekim ljudima iz vlasti i najvažnije je bilo, osim nekih mojih ličnih uslova, da obezbede uslove za rad. Dobio sam čvrste garancije da će u novoj sezoni biti obezbeđena topla voda - naglasio je Milanović.

BRADAJIĆ: SVE PO PROPISU

MIRKO Bradajić je podvukao da je Igor Milanović izabran onako kako klupski Statut nalaže:

- Sa Igorom se dogovorio i Upravni odbor, ugovor je potpisan na 2+2 godine. Moram da naglasim da i dalje zbog blokade računa ne možemo da primimo nagrade od Gradskog sekretarijata za sport koje smo zaslužili. Oni kažu da ne mogu da uplate klubu pod blokadom, što ja ne razumem.

Trofejni stručnjak je podvukao da nije upućen u klupske probleme van bazena, da ne zna koliko struja postoji...

- Izbegavam da komentarišem bilo šta što nema veze sa bazenom. Ne znam ni koliko struja postoji. Moje je plivalište, rad sa igračima. Učiniću sve da podignem njihov kvalitet, radićemo po najvišim svetskim standardima. Ako treba neću imati problem ni da vodim sa klupe mlađe kategorije. Nadam se da ću svojim radom i iskustvom uspeti da omogućim Partizanu da opet bude najkvalitetniji klub - podvukao je Milanović, koji je najavio da će razgovarati sa trenerima, koji još nisu potpisali ugovor sa klubom i sa igračima vežbaju na Košutnjaku..

Ove godine ne očekuje vrhunske domete, jer će voditi veoma mladu ekipu:

- Za Partizan će ovo prvenstvo biti izazov. Oslonićemo se na mlade, svesni smo da nemamo kvalitet da se borimo za titulu. Ali, ovoj mladoj ekipi i te kako će značiti što će igrati protiv Šapca, Radničkog, Novog Beograda, Zvezde, koji su vratili šampione. Na kraju sezone biću zadovoljan ako ekipa dosta napreduje u odnosu na početak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

cole

14.08.2020. 20:34

Ljudi moji ima li neko da skloni ovo okupatorsko rukovodstvo na silu nametnuto koje je dugo vreme pokusavalo instituciju da unisti to znaju svi a sad se slihtaju dovodeci nasu legendu . a nikako da urade pravu stvar to jest nastave prekinutu skupstinu i najzad dodje partizanovo rukovodstvo posteno i borbeno.Partizan je vecan.

Bojan

15.08.2020. 10:32

Sram te bilo Igore, vrati se tamo odakle dolaziš i povedi to dvoje sa sobom. Idite gledajte fmp. Pravi i iskreni navijači Partizana ti nikada neće pružiti podršku

Nenad

20.08.2020. 14:47

@Bojan - @Bojan Koliko čovek treba da bude u krivu da bi sebi dao pravo da tako govori o čoveku koji je najbolji igrač i jedan od najboljih trenera koga je ova zemlja i ova igra ikada imala.