BRED BINDER ZA ISTORIJU: Nastavljen šampionat sveta u motociklizmu Velikom nagradom Češke

P. Ž.

09. 08. 2020. u 15:12

PROTUTNjAO je čuvenom stazom u Brnu i u velikom stilu osvojio Gran-pri Češke! Južnoafrikanac Bred Binder je u trećoj trci u karijeri u „Kraljevskoj klasi“ došao do prve pobede i ispisao nove stranice istorije Svetskog šampionata u motociklizmu!

БРЕД БИНДЕР ЗА ИСТОРИЈУ: Настављен шампионат света у мотоциклизму Великом наградом Чешке

Foto: EPA

Debitant Binder je doneo i prvu pobedu fabričkom timu KTM (Austrija) koja se tek pre četiri godine uhvatila u koštac sa moćnim timovima Honde, Jamehe, Dukatija,Aprilije...Mladić koji ima 24 godine, doneo je i prvi trijumf u svetskom šampionatu za Južnu Afriku!

Iza Bindera ciljem je prošao Italijan  Franko Morbideli, vozač Petronas Jamahe tima, kome je ovo prvi podijum u karijeri, a treći je bio Francuz Žoan Zarko na Dukatiju.

- Osećaj je neverovatan. Hvala celom timu što mi je ovo omogućio, porodici, svima koji me podržavaju. Nadam se da je ovo jedna od mnogih pobeda – izjavio je Binder posle trke koji je posle prve trke u kariujeri rekao da je shvatio da „ovi momci nisu vanzemaljci“. I to je juče i dokazao.

Vodeći u generalnom plasmanu, vozač koji je pobedio na prve dve trke šampionata, Francuz Fabio Kvartararo (Petronas Jamaha) nije uspeo da iskoristi još jedno odsustvo Španca Marka Markeza, svetskog šampiona koji je povređen, bio je slabiji od očekivanja i na kraju je zauzeo tek sedmo mesto.

Treba pohvaliti još jednu maestralnu vožnju najpopularnijeg vozača sveta svih vremena Italijana Valentina Rosija koji je ciljem prošao kao peti i koji je među prvima čestitao Binderu još na stazi!

U generalnom polasmanu vodi Kvartararo sa 59 poena. Drugi je vozač fabrilčke Jamahe Španac Maverik Vinjales a treće dele dva italijanska asa Morbideli i Andrea Dovisiozo (Dukati) sa 31. bodom.

Sledeća trka vozi se 16, avgusta na pisti u Špilbergu, za Veliku nagradu Austrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)