DEBITANT JURI TROFEJE: Vujasinović veruje da će Novi Beograd ostaviti dubok trag u srpskom vaterpolu

S. Krstović

03. 08. 2020. u 20:45

NI pandemija virusa korona nije sprečila Novi Beograd 11. april da stvori moćan tim.

ДЕБИТАНТ ЈУРИ ТРОФЕЈЕ: Вујасиновић верује да ће Нови Београд оставити дубок траг у српском ватерполу

Foto: D. Stjepanović

Strateg Vladimir Vujasinović imaće sreću da trenira ekipu u kojoj su Ćuk, Rističević, Gogov, Avramović, Tomić, Filipović, Čupić, Radanović, Radulović... To nagoveštava da će debitant u Superligi biti i jedan od najvećih favorita za titulu prvaka.

- Imena koja smo doveli sama govore o ambicijama kluba, ne samo za novu sezonu, već i na budućnost. Nadam se da je ovo pravi početak, jer konačno imamo šansu da se takmičimo sa najboljima u zemlji - ističe Vujasinović.

Veliki Vladimir je u Novi Beograd došao januara prošle godine na poziv Aleksandra Šapića. U početku je bio savetnik, a potom je u aprilu počeo da radi sa igračima. Pre godinu dana preuzeo je kormilo kluba. Tada su vratili nekoliko igrača iz inostranstva. Sada su dovođenjem Ćuka, Gogova, Avramovića napravili iskorak i jedva čekaju da 26. septembra počne šampionat.

- U Srbiji se retko dešava da se vrati ovoliko igrača iz inostranstva. Bez obzira na to što smo kao klub dosta mladi, ipak smo stekli poverenje zbog onoga što radimo i naših ambicija. To je privuklo vaterpoliste da dođu kod nas. Normalno je da želimo trofeje, a ovaj tim mora da igra makar finala - naglašava Vujasinović.

MORAMO DA SE ČUVAMO

KLUB neće imati razumevanja za one koji se ne pridržavaju pravila.

- Kada počnu pripreme tražićemo od igrača da se čuvaju. Na primer, ako čujemo da je neko bio na svadbi, da se razboleo i da je još nekog zarazio klub će ga kazniti. Momci će morati da žive na drugačiji način od onog na koji su navikli. Svi znamo šta je mladim momcima najvažnije u životu, da im je teško da se ne druže. Ali, moraće da prihvate ovu situaciju - naglašava Vujasinović.

Slavni vaterpolista podvlači da je za klub veliki uspeh što je drugi njihov tim, Novobeogradski vukovi, izborio Prvu ligu.

- Uspeli smo da dovedemo dosta mladih igrača u klub, ali i da angažujemo i dobre trenere. Želimo da napravimo jednu jaku vaterpolo školu, uz to da imamo uvek dobar prvi tim, koji će nas predstavljati i u Evropi - ističe Vujasinović.

Pripremati se kada vlada pandemija virusa korona nije nimalo lako.

- Poštujemo preporuke, vežbamo bez kontakta, što u principu nije pravi vaterpolo trening. Ali rad u vodi nam je od neprocenjivog značaja. Treniramo jednom dnevno kako bi igrači održali fizičku spremu. Pravi rad počeće krajem avgusta - kaže Vujasinović.

Strateg Novog Beograda nada se da će od nadležnih organa da dobiju preporuke kako da se ponašaju u ovoj situaciji.

- Svi želimo da igramo, da se takmičimo i zbog toga ćemo sve da uradimo da ispoštujemo sve mere. Ali, potrebna su nam pravila da bismo se takmičili. Srećom, počelo je fudbalsko prvenstvo i dosta toga možemo da prepišemo. Suočavamo se i sa velikim problemom. Razumem kada se zatvore bazeni zbog građanstva, da se ne bi okupilo mnogo ljudi. Ali, to stvara velike probleme nama u vodenim sportovima, što za nas može da ima nezamislive posledice. Mi jedini ne možemo da treniramo na livadi - primećuje Vujasinović.

Nekadašnji trener Partizana i Pro Reka podvlači da je vaterpolistima najvažnije da igraju i da imaju uslove za rad. Naglašava i da sami imaju svoja pravila ponašanja:

- Preporučujemo momcima da što manje izlaze, da što duže budu sa svojim devojkama, suprugama, familijama. U teretani nas je najviše petorica. Treniramo što više napolju, ujutro smo na otvorenom bazenu. Izbegavamo vežbe kontakta, zasada su to samo plivački i šuterski treninzi. Mi nismo bogat sport pa da možemo kao NBA da sve ekipe okupimo na jednom mestu. Mislim da će i u ostalim imućnim sportovima, pogotovo fudbalu, igrači više provesti u karantinu nego kod kuće. Samo mi u vaterpolu nemamo te mogućnosti - objašanjava Vujasinović.

SVI SMO POMALO PARTIZAN

KADA se pogleda sastav Novog Beograda neko bi pomislio da je reč o Partizanu, na čijoj je klupi sedeo i Vujasinović:

- Šalimo se malo, pošto je tu i Đorđe Filipović, da je ovo stvaranje šampionskog Partizana iz 2001... Kada pogledaš ostale klubove vidiš da je većina sastavljena od igrača iz Partizanove škole. Kako reče jedan stari sportski radnik, koji je ponikao na Banjici svi smo mi pomalo Partizan. Još dosta igrača sa Banjice nastupa za domaće i inostrane klubove. Da je mogao da sve to naplati, Partizan nikad ne bi propao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega