ĆIRIĆA OHRABRILA INICIJATIVA VATERPOLISTA: Partizan nam je svima mnogo dao, bilo bi katastrofalno da klub ostane bez svoje škole

S. Krstović

27. 07. 2020. u 20:45

STEFAN Ćirić je prvi platio ceh sukoba dveju strana u Partizanu. Mladi vaterpolo stručnjak je na ružan način sklonjen sa klupe crno-belih, jer je sa igračima 2. decembra prošle godine napustio sednicu Skupštine koju je prekinuo predsednik Zoran Avramović i nije bio deo onih koji su nastavili skup, na kojem su smenili tadašnje čelnike kluba i ubrzo izabrali novo rukovodstvo.

ЋИРИЋА ОХРАБРИЛА ИНИЦИЈАТИВА ВАТЕРПОЛИСТА: Партизан нам је свима много дао, било би катастрофално да клуб остане без своје школе

Foto: N. Paraušić

Nepravdu je preboleo, a sada ga više brine sudbinu velikana i priznaje da ga je ohrabrilo pismo legendarnih vaterpolista.

- To je najzdravija inicijativa koja je mogla da se desi Partizanu. Svima nama je mnogo dao i hoćemo da stane na noge. Sada je važno da se povuče ručna, da se obezbedi da bazen radi 365 dana, da uslovi budu normalni. U ovom trenutku nije bitan rezultat prvog tima, koliko je važno da opstane naša škola. U septembru smo imali 220-230 dečaka, a posle vanrednog stanja na zdrastvenom pregledu pojavilo se samo 72. Klub ne sme da dozvoli sebi luksuz i ostane bez škole iz koje crpi igrače. To bi bila katastrofa - naglašava Ćirić, koji će u novoj sezoni da vodi francuski Nojsi la Sekom.

Jedan od Savićevih pomoćnika nikad nije žalio što nije ostao u sali kada je nastavljena sednica Skupštine Partizana, na kojoj je izglasano nepoverenje predsedniku UO Šoštaru i prvom čoveku najvišeg tela Avramoviću.

- Mislim da i dan-danas ne postoji zvanična odluka o mojoj smeni, da je direktorka Tatijana Rakas to uradila samoinicijativno. Verovatno ju je pogodilo to što igrači i ja nismo bili za njenu opciju - priča Ćirić.

VATRENO KRŠTENjE

TROFEJNI stručnjak se seli u Francusku, gde će u novoj sezoni da vodi Nojsi la Sekom.

- Smatram da sam u Partizanu, kakav je bio poslednjih godina, imao pravo vatreno krštenje. Francuzi su pokazali visoke ambicije, ne samo za ovu godinu. Znam da me ne očekuje med i mleko, bilo je trenera koji su se u tom klubu opekli. Koliko su ambiciozni, vidi se i po tome što su angažovali naše Živojinovića i Rašovića, Hrvate Krapića i Petković. To su imena koja znače u vaterpolo svetu i verujem da klub ima želju da ode na viši nivo - ističe Ćirić.

Ruku na srce, svi zaposleni u klubu su u nezgodnoj situaciji kada kao članovi Skupštine moraju da biraju strane.

- Podsećam da je predsednik Skupštine Zoran Avramović prekinuo sednicu, a da je njegov potez bio ispravan, pokazala je odluka Gradskog sekretarijata za sport da je nastavak sednice bio nelegalan. Smatram da bi igrači i treneri trebalo da imaju dva-tri predstavnika, a ne kao u tom trenutku trećinu. Tih dana bio je prevelik pritisak na nas, upadalo se na treninge, mahalo papirima, tražili su se potpisi. I to sve uoči polufinala Kupa sa Šapcem, zbog čega nismo mogli valjano da se pripremimo. Ni tada nismo imali uslove za rad, voda je bila hladne, trenirali na drugim bazenima. Neko od njih je čak govorio "kakav kup, bitna je budućnost kluba". I vidimo kakva je u poslednjih šest meseci - gorko primećuje Ćirić.

Nekako je logično da trenera održavaju rezultati, a ne za koga će da glasa.

- Mislim i da sam osvojio Kup Srbije da bih doživeo istu sudbinu. Tačno je da je rezultat presudan, a u Partizanu su merilo pobede. Samo, bitan je učinak uprave, koja je za dve i po godine, koliko sam bio trener obezbedila dve plate. Da ne govorim o hladnoj vodi, menjanju bazena, uslova u teretani, svlačionici. I tom slučaju još neko mora da snosi odgovornost - podvlači Ćirić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a