LEGENDA NEGODUJE: Navijači su nepotreban rizik na Svetskom prvenstvu

Beta

22. 07. 2020. u 16:46

Petostruki svetski prvak u snukeru Roni O'Saliven rekao je da je prisustvo publike na Svetskom prvenstvu nepotreban rizik u jeku pandemije korona virusa, od koje je u Velikoj Britaniji do sada umrlo najmanje 45.000 ljudi.

ЛЕГЕНДА НЕГОДУЈЕ: Навијачи су непотребан ризик на Светском првенству

Foto AP

- Jednostavno mislim da je to nepotreban rizik. Mislim da ne želite da rizikujete živote. Kada pogledate zdravstveni sistem pomislite da je ovo kao rat, koliko su izloženi i gledate kroz šta prolaze. Najvažnije je uraditi bilo šta što bi im otklonilo stres - rekao je O'Saliven za radio Bi-Bi-Si (BBC).

Britanska vlada je prošle nedelje objavila da je Svetsko prvenstvo u snukeru jedno od tri sportska takmičenja na kojima će se isprobati bezbedan povratak publike, u sklopu popuštanja mera u vezi sa korona virusom, od 1. oktobra.

- Ako dođem do te tačke da osećam nelagodu, onda očigledno nema smisla igrati. Nadam se da neću tako osećati, da ću biti tamo i da ću uživati - naveo je O'Saliven, jedan od najboljih igrača svih vremena.

Svetsko prvenstvo na Krusiblu u Šefildu trebalo je da počne krajem aprila, ali je zbog pandemije odloženo za 31. jul i trajaće do 16. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)