NASTAVLJEN MOTO GP: Prvenac Kvartarara, Markez od očaja do sjaja i nazad

P.Ž.

19. 07. 2020. u 15:08

FRANCUSKI vozač Fabio Kvartaro pobednik je Velike nagrade Španije kojom je nastavljeno Svetsko prvenstvo u motociklizmu.

НАСТАВЉЕН МОТО ГП: Првенац Квартарара, Маркез од очаја до сјаја и назад

Foto: EPA-EFE/ROMAN RIOS

Vozač privatnog tima „Petronas Jamahe“ nije na startu trke koja je vožena na pisti u Herezu, odbranio pol-poziciju, ali je iako četvrti posle prvog kruga uspeo da dođe do prvog trijumfa u Moto GP klasi u karijeri. Drugo mesto osvojio je vozač fabričkog tima „Jamahe“, Španac Maverik Vinjales, a treće italijanski maestro na dva točka, vozač „Dukatija“ Andrea Dovisiozo, koji je samo pre desetak dana polomio ključnu kost.

Svetski šampion Mark Markez, koji je startovao sa treće pozicije, vrlo brzo je izbio na prvu, ali je posle tri kruga izleteo sa staze. Uspeo je da se vrati u trku i sa 16. mesta je krenuo u neverovatan lov za rivalima. Leteo je stazom, četiri kruga pre kraja je već bio u borbi za podijum ali je ponovo napravio grešku, pao i morao da odustane. Prebačen je u bolnicu, ali čini se samo zbog rutinskih kontrola.

I drugi veliki šampion Itralijan Valentino Rosi nije završio trku. Morao je da parkira „Jamahu“ sedam krugova pre kraja.

Sledeća trka vozi se 26. jula na ovoj istoj pisti, u Herezu, za Veliku nagradu Andaluzije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)