MERCEDES BEZ PREMCA: Hamilton prvi kreće u Hungaroringu, Botas i Strol iza šampiona

V. N.

18. 07. 2020. u 16:46

LUIS Hamilton je nezadrživ i na Hungaroringu. Svetski prvak u formuli 1 sutra (15.00) će startovati sa pol-pozicije na Velikoj nagradi Mađarske, pošto je danas u kvalifikacijama 90. put u karijeri bio najbrži.

МЕРЦЕДЕС БЕЗ ПРЕМЦА: Хамилтон први креће у Хунгарорингу, Ботас и Строл иза шампиона

Foto: Tanjug/Joe Klamar/Pool Via AP

Kao drugi krenuće njegov klupski kolega iz Mercedesa Finac Valteri Botas, koji je bio sporiji za desetinku.

Prijatno je iznenadio trećim vremenom Lens Strol iz Rejsing Pointa, a društvo u drugom redu pravi će mu klupski kolega Serhio Peres. Vozači Ferarija nisu mogli bolje od petog (Sebastijan Fetel) i šestog (Šarl Lekler) mesta.

Sedmi je bio Maks Ferstapen iz Red bula, koji je imao dosta problema sa bolidom. Dvojac iz Meklarena Lando Noris i Kaslo Sains su osmi i deveti, a deseti je Pjer Gasli iz Alfa Taurija.

U generalnom plasmanu posle dve trke u Austriji vodi Finac Valteri Botas (Mercedes) sa 43 boda. Drugi je svetski prvak Luis Hamilton (Mercedes) sa 37, a treći Lando Noris iz Meklarena sa 26 bodova. Poredak ostalih: 4. Lekler (Ferari) 18, 5. Peres (Rejsing point) 16, 6. Ferštapen (Red bul) 15), 7. Sains (Meklaren) 13), 8. Albon (Red bul) 12, Gasli (Alfa) 6, 10. Strol (Rejsing point) 6...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna