NASTAVLJA SE SEZONA: Strelci u novom terminu počinju takmičenje

Beta

15. 07. 2020. u 19:28

Takmičenja u streljaštvu nastaviće se po izmenjenom kalendaru u avgustu, trećim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem za seniorski i juniorski uzrast i u gađanju vazdušnom puškom iz trostava za kadete i kadetkinje u Novom Sadu.

НАСТАВЉА СЕ СЕЗОНА: Стрелци у новом термину почињу такмичење

Foto: D. Dozet

Kako je danas saopštio Streljački savez, novi termin takmičenja je 1. i 2. avgust.Treće kolo trebalo je da bude održano prošlog vikenda, ali je grad Novi Sad u petak uveo nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, pa je tada takmičenje odloženo za 18. i 19. jul.

Izvesno je da ni predstojećeg vikenda neće biti uslova za održavanje takmičenja i zato je doneta nova odluka o izmenama kalendara.

- Strelci su željni takmičenja, postoji interesovanje za učešće u trećem kolu. Zato smo odlučili da treće kolo ne otkazujemo, već da ga odložimo i iskoristimo slobodne termine u avgustu. Ujedno i finale Kupa je pomereno za sledeći mesec. Nadamo se da će se do avgusta steći uslovi da realizujemo takmičenja, uz poštovanje svih mera nadležnih organa - rekao je predsednik Stručne komisije Nikola Marić.

Finale Kupa zakazano je za 8. i 9. avgust, a prvobitni termin bio je 25. i 26. jul.

Ostala takmičenja nisu pomerana. Prema kalendaru usvojenom u maju, seniorsko i juniorsko prvenstvo države malokalibarskim oružjem, kao i Prvenstvo Srbije u gađanju iz trostava vazdušnom puškom, na programu su u drugoj polovini avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili