"NIJE TREBALO DA POKLANJAMO..." Srbi na turniru Lige nacija u Riju nisu uspeli da iznenade goropadne Brazilce, a i kako bi?

S. K.

26. 05. 2024. u 08:30 >> 07:53

PODVIG je izostao, Brazil je umirio „orlove“. Odbojkaši su u trećem kolu turnira Lige nacija u Rio de Žaneriru doživeli i drugi poraz, pošto su posle Japana (0:3) bili slabiji i od domaćina -1:3 (21:25, 20:25, 25:22, 22:25). Srbi sutra (19.00) moraju da pobede Nemačku ukoliko žele da ostanu u trci za Olimpijske igre u Parizu.

НИЈЕ ТРЕБАЛО ДА ПОКЛАЊАМО... Срби на турниру Лиге нација у Рију нису успели да изненаде горопадне Бразилце, а и како би?

Foto Profimedia

- Odigrali smo veoma kvalitetno, sa samo četiri greške u napadu. Grešili smo na servisu, jer smo puno rizikovali. Mislim da smo dosta dobro, pogotova u poslednja dva seta servirali. Igrali smo otvoren meč sa domaćinom i mislim da smo zaslužili da osvojimo još jedan set. Ostaje žal što nismo ušli u taj-brejk,ali drago mi je da smo pokazali sjajnu energiju i da smo možda našli model kako treba da igramo ubuduće.  Sada nam sledi duel sa Nemačkom.To je veliki protivnik, koji ovde igra opušteno i lepo. Imamo i imperativ pobede protiv ekipe koja je na listi ispod nas – istakao je za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Kormilar Srbije je protiv Brazilaca promešao karte, pa je na klupi ostavio Kovačevića, Ivovića, Podraščanina... Naši su krenuli hrabro, ali u prva dva seta nisu uspeli da uzdrmaju nadahnutog domaćina. U trećem su bili egal sve do 19:19,kada su uspeli da se odlepe na 24:21 i iskoriste drugu set loptu. U četvrtom setu su vodili sa 14:12, bili ravnopravni do 18:18, kada Brazilci uspevaju da naprave mini seriju, dovoljnu da dobiju set i meč. Inače, bila je to deveta pobed „karioka“ u poslednjih 11 mečeva.

- Mislim da smo dobro igrali, da smo zaslužili da izborimo taj-brejk, pa da vidimo šta bi bilo. Mogli smo da igramo bolje na prijemu, da ne poklanjamo lake poene. Znači će nam dan odmora pred duel sa Nemačkom.Protiv Nemaca moramo da damo sve od sebe, da budemo borbeni kao protiv Brazilaca i rezultat će doći sam od sebe – naglasio je Miran Kujundžić.

Poraz je doživeo i naš najveći rival u borbi za olimpijsku vizu, Kuba, koja je bila slabija od Japana -2:3. Ali, „pirati“ sa Kariba sada imaju sedam poena više od „orlova“, koji moraju da igraju još bolje ukoliko žele u Pariz.

-Igrali smo veoma borbeni, ali nije bilo lako protiv Brazilaca koji su igrali na krilima publike. Bilo je to sjajno iskustvo za nas i šteta je što nismo izborili peti set. U četvrtom smo se držali do 18:18, kada su se uzdigli i zasluženo pobedili. Na nama je sada da damo sve od sebe protiv Nemaca, kako bismo ostali u trci za Pariz – rekao je primač Pavle Perić.

S.K

BRAZIL – SRBIJA 3:1

DVORANA: „Marakanazinjo“ u Riju. Gledalaca: 9.460. Sudije: Mokri (Slovačka) i Kolados (Francuska).

BRAZIL: Bruno, Bergman, Adrijano, Hohorato (libero), Leal 17, Isak, Fernando 1, Lukas 4, Taleš (libero), Maurisijo 14, Artur, Alan 2, Darlan 22, Žadson 11. Poeni – napad: 56, blok: 10, servis: 5, greške rivala: 27.

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Ristić (libero), Krsmanović 4, Ivović, Jovović, Kujundžić 11, Perić 13, Atanasijević 14, Mašulović 9, Luburić 3, Podraščanin, Todorović, Nedeljković 4. Poeni – napad: 49, blok: 5, servis: 4, greške rivala: 30.

Setovi: 25:21, 25:20, 22:25, 25:22

Raspored

RIO

23.maj Srbija – Iran 3:1

23.maj Srbija – Japan 0:3

25.maj Brazil – Srbija 3:1

26. maj Srbija – Nemačka 19.00

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)