BEZ SNAGE ZA PREOKRET: Podmlađena ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na startu Lige nacija u Riju izgubila od Dominikanske Republike

S. K.

16. 05. 2024. u 11:22

PORAZ na startu Lige nacija. Podmlađena selekcija Srbije, bez sedam najboljih odbojkašica, u svom prvom meču na turniru u Ligi nacije izgubila je od Dominikanske Republike, koja je igrala u skoro najjačem sastavu - 1:3 (18:25, 17:25, 25:21, 20:25). Izabranice Đovanija Gvidetija sutra (19.00 po našem vremenu) sastaju se sa Tajlandom.

БЕЗ СНАГЕ ЗА ПРЕОКРЕТ: Подмлађена женска одбојкашка репрезентација Србије на старту Лиге нација у Рију изгубила од Доминиканске Републике

foto nikola skenderija

- Osim rezultata video sam mnogo dobrih stvari, naročito kod mladih igračica, od kojih su mnoge prvi put igrale. Bili smo stabilni u bloku, mislim da smo u odbrani bili prilično dobri. Patili smo u napadu, koji je bio znatno slabiji od protivnika. S obzirom na kom smo nivou, mislim da smo odigrali dobro i radujemo se narednim mečevima - istakao je za sajt OSS selektor Đovani Gvideti.

Strateg svetskih prvakinja meč je počeo sa postavom (Mirković, Bjelica, Lozo, Milenković, Kurtagić, Osmajić, libero Popović), koja je u prvom setu samo na početku parirala Dominikankama, koje su se razornim napadom brzo odlepile na 17:12. Slično je bilo i u drugom setu, a u trećem su naše devojke, koje su prvi put igrale u ovom sastavu, uspele da nametnu svoj ritam i smanje na 1:2 u setovima.

- Bile su dosta agresivnije od nas u napadu. Mislim da se nismo još uigrale i da ima još prostora da napredujemo. Sigurno ćemo u narednim utakmicama igrati sve bolje i bolje - primetila je Sara Lozo.

Međutim, nada je kratko tinjala, jer su protivnice u četvrtom setu ponovo nametnule svoj stil i treći put zaredom savladale Srpkinje. Gvideti je šansu pružio i debitantkinjama i mogao je da vidi koliko mogu u ovom trenutku.

- Nije se završilo onako kako smo očekivali, jer smo verovale da možemo da pobedimo. Borile se jesmo, ali svakako da ćemo u nastavku turnira igrati sve bolje i bolje - naglasila je Bojana Milenković.

SRBIJA - DOMINIKANSKA REPUBLIKA 1:3

DVORANA: "Marakanžinjo" u Riju. Gledalaca: 1.130. Sudije: Mečan (Peru) i Mokri (Slovačka).

SRBIJA: Osmajić 7, Mirković 2, Kurtagić 9, Pušić (libero), Bjelica 15, Jegdić (libero), Popović (libero), Milenković 4, Malešević, Lozo 10, Kirov, Bukilić 5, Miljević 2, Ivanović 4. Poeni - napad: 40, blok: 14, servis: 4, greške rivala: 22.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA: Arijas 4, Rodrigez (libero), Eve 1, Peralta, Rodrigez, Marte 3, Tapija, Gonzales, Gilen, Penja 18, Martinez 17, Martinez 11, Gonzales 17, Martinez (libero). Poeni - napad: 57, blok: 12, servis: 3, greške rivala: 24.

Setovi: 18:25, 17:25,25:21, 20:25.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)