SRPKINJE 12. PUT NA ŠAMPIONATU EVROPE: Odbojkašice i pored poraza uspele da se plasiraju na kadetsko Evropsko prvenstvo

S. K.

14. 04. 2024. u 22:29

NEKAD i poraz nije previše bolan. Odbojkašice su u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Vrnjačkoj Banji izgubili od Holandije sa 3:2 (25:21, 19:25, 24:26, 25:18, 15:6), ali su kao jedna od četiri drugoplasirane selekcije uspele da se plasiraju na kadetsko Evropsko prvenstvo, od 1. do 13. jula, u Blažu (Rumunija) i Heraklionu (Grčka).

СРПКИЊЕ 12. ПУТ НА ШАМПИОНАТУ ЕВРОПЕ: Одбојкашице и поред пораза успеле да се пласирају на кадетско Европско првенство

CEV (ilustracija)

Biće to 12. uzastopno učešće naših nada na kadetskom šampionatu. Do sada su ovojile šest medalja - tri srebrne i tri bronzane.

- Na zagrevanju nam se povredila Mia Ćirić, koja je bila član startne postave. Bio je to šok za devojke. I pored toga dobro smo počele, vodile sa 2:1 u setovima, a onda se u četvrtom činu nešto desilo. Nismo mogle da primimo servis, uvukla se neka nesigurnost. Ali, dobro je i da smo pored 2:3 ostvarile plasman na EP. Volele bismo više da smo turnir završile pobedom, ali najvažnije je da smo ostvarile cilj i ispunile zadatak - kaže za sajt OSS selektorka kadetske selekcije Danijela Kijac Vulović.

Mlade Srpkinje su na turniru u prvom kolu savladale Severnu Makedoniju sa 3:0, Češku posle velike borbe sa 3:2, a u borbi za prvo mesto nisu uspele da savladaju Holanđanke, koje su predvodile sjajne Rosmarin Grutes sa 26 i Nina Evers sa 17 poena.

- Jako teške pripreme su iza nas. Bilo je mnogo povreda, bilo je veoma naporno, igrale smo dosta teških utakmica. Protiv Holanđanki stigao nas je umor, ali i povrede. Dale smo sve od sebe. Mislim da je energija u petom setu bila jako loša, da je moralo da bude bolje. Pokušavala sam da ih podignem, ali videlo se da su pale. To nas je sprečilo da završimo utakmicu onako kako smo želele. Drago mi je što smo na kraju uspele da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - naglašava kapitenka Nađa Ristić.

Da im je nedostajala Mia Ćirić podvukla je i Magdalena Obućina:

- Mia je jako bitna igračica za nas. I pored toga dobro smo parirale Holanđankama, koje su bile spremnije. I pored poraza uspele smo da izborimo EP, što je najbitnije. n

Anđelija: Sputala nas povreda

- Mislim da je povreda Mie Ćirić uticala na nas da odigramo što bolje. Dobro smo se borile u jednoj veoma neizvesnoj utakmici. Ostao je žal što nismo pobedile, ali smo srećne što idemo na Evropsko prvenstvo - ističe Anđelija Tadić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)