UKRAJINCI DOMINIRALI U BEOGRADU: Srbima osam medalja na Evropskom prvenstvu u MMA

Novosti online

08. 04. 2024. u 11:24

Ono najbolje što mešavina borilačkih sportova (MMA) na Starom kontinentu ima - bilo je u Beogradu od 29. marta do 6. aprila na Evropskom prvenstvu za sve uzrasne kategorije. U hali “Ranko Žeravica” u Novom Beogradu borilo se preko 500 takmičara iz 35 zemalja. Najuspešniji su bili Ukrajinci, a Srbija takođe fenomenalna - sa čak osam osvojenih odličja.

УКРАЈИНЦИ ДОМИНИРАЛИ У БЕОГРАДУ: Србима осам медаља на Европском првенству у ММА

FOTO: MMA savez Srbije

U seniorskoj konkurenciji, Ukrajina je bila bez premca sa pet zlata i dva srebra, a u mlađim kategorijama Srbija je pokazala da je MMA sila u usponu.

Naime, zlato su osvojili kadeti Nemanja Blagojević i Mateja Dakserović, njihovi vršnjaci Vladimir Ostojić srebro i Stevo Pilipović bronzu, dok su kod juniora sa bronzanim odličjima oko vrata takmičenje završili Ognjen Mićović, Petar Markovski, Ivan Stojković i Anastasija Rajković. Ovo je prvi put da je mlada selekcija učestvovala na tako velikom takmičenju, a na kraju je bila plasirana na visokoj sedmoj poziciji u Evropi.


- Ovo je bila izvanredna prilika za mlade talente da se dokažu na prestižnom takmičenju, gde se okupio evropski krem boraca. Ovde nema slabih. Čestitam našim reprezentativcima, Srbija je sada definitivno u vrhu evropskog i svetskog MMA - izjavio je nakon završenog šampionata naš selektor Savo Lazić.

A kakva je bila organizacija samog događaja, koliko je visok nivo bio, govori i činjenica da je vrlo verovatno da će Srbija biti domaćin i novog IMMAF Evropskog prvenstva 2025. godine.

- Želim da izrazim duboku zahvalnost svima vama koji ste podržali naše napore u razvoju MMA u našoj zemlji. Ovo prvenstvo predstavlja vrhunac našeg rada i posvećenosti, idemo dalje još jače! Tokom proteklih osam dana, svedoci smo bili izvanrednih borbi i izuzetnih sportskih dostignuća. Svaki takmičar je pokazao ne samo svoju fizičku spremnost, već i svoju posvećenost, ljubav i strast prema ovom sportu. Zahvaljujem se gospodinu Braunu, gospodinu Vajtu i celoj svetskoj federaciji na ukazanom poverenju našoj federaciji još jednu godinu zaredom nakon održanog Svetskog prvenstva u srpskoj prestonici 2023. godine. Posebnu zahvalnost dugujem Gradu Beogradu i državi Srbiji koji su nam pružili podršku i udahnuli novu snagu našem sportu i budućim mladim nadama, koje su ponos ove zemlje - rekao je Luka Nikolić, predsednik našeg MMA Saveza i “glavni krivac” za ovaj spektakl.



Sećanje na Stefana Savića


Pre finalnih mečeva pušten je video-intervju Stefana Savića, momka koji je osvojio bronzanu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu, a koji je mučki ubijen u Beogradu 25. februara ove godine.


- Želim da pomenem momka koji je definitivno zauvek ostavio trag u MMA sportu i koji nikada neće biti zaboravljen. Ime mu je Stefan Savić. Njegov sportski duh, vera i posvećenost su večni i nadam se da će nas njegov primer podsticati da uvek dajemo sve od sebe i uvek budemo bolji, kako u oktagonu, tako i van njega, što je danas možda i važnije od svega - izjavio je Luka Nikolić.


BROJKE
35 zemalja učestvovalo
523 takmičara se borilo
900 učesnika ukupno
658 mečeva održano
 

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)