ŠAMPION NA KORAK DO FINALA: Partizan napravio brejk u Kragujevcu

Novosti online

07. 04. 2024. u 07:59

Aktuelni šampioni, odbojkaši Partizana savladali su u prvom meču Radnički u Kragujevcu sa 3:2 (26:24, 18:25, 25:15, 18:25, 15:8) i tako ostavrili pobedu na početku polufinalne serije Superlige Srbije.

ШАМПИОН НА КОРАК ДО ФИНАЛА: Партизан направио брејк у Крагујевцу

FOTO: EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE

Ekipe su bile ujednačene skoro u svim segmentima, što je dovelo do velike borbe. Dva puta je domaćin uspeo da nadoknadi zaostatak u setovima, ali su u taj-brejku crno-beli bili sigurniji.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Milija Mrdak sa 22 poena, Lazar Marinović i Luka Tadić su imali po 15, Dušan Petrović 10, a Novica Bjelica 8 – od kojih šest iz bloka.

Na drugoj strani Vuk Ivanković je brojao do 20, Krastev Dejvid je imao 17, Filip Stoilović je dodao 14.

Partizan je bolje počeo meč, pa je stekao veliku prednost (17:12). Ipak, uspela je ekipa Alekse Brđovića da se vrati, pa je Radnički čak i stekao prednost (22:21). U završnici su crno-beli, blokom došli do poena, a onda i osvojili set poenom Petrovića.

Foto: Profimedia

Aktuelni šampioni nisu posustali ni početkom drugog perioda, pa je na semaforu pisalo 6:2. Povukao je Kragujevčane tada iskusni Stoilović, dobro je servirao Kostić, pa su se domaći vratili u igru. Uz siguran blok, brzo je ekipa Radničkog preuzeo inicijativu. Nisu Bojanu Janiću pomagale ni izmene, rezultat u setovima je bio izjednačen.

I početak četvrtog seta obeležio je nešto veći broj grešaka, ali je ovoga puta bolje prošla ekipa Radničkog. Zatvorili su mrežu Kragujevčanima, nisu dozvolili rivalu da se razigrava i izborili su se za taj-brejk.

Tamo je Partizan potpuno imao dominaciju u igri i jako brzo stekao prednost od  7:1. Pokušao je domaćin u par navrata da zapreti crno-beloj ekipi, ali bez uspeha. Šampion je došao na korak do finala.

Polufinalne serije se igraju na dve dobijene utakmice.

Drugi meč između Partizana i Radničkog na programu je u ponedeljak. 8. aprila u Beogradu.  A eventualna treća utakmica predviđena za 11. april.

U drugom polufinalu odbojkaši Crvene zvezde poveli su protiv ekipe Karađorđa, pošto je meč na svom terenu dobila takođe posle pet setova.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Opera u Sidneju je napravljena od poreza na kockanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?