FERŠTAPENU 33. POL-POZICIJA U KARIJERI: Maks iznenađen prvi mestom pred trku za VN Bahreina

S. R.

01. 03. 2024. u 20:04

ČELO karavan rezrevisano je za sjajnog Maksa Ferštapena. Holanđanin iz ekipe Red Bula stigao je do 33. pol-pozicije u karijeri, pošto je u kvalifikacijama pred današnju trku (16.00) za VN Bahreina potukao konkurenciju rezultatom 1.29,179 minuta. Odmah iza Holanđanina, na stazi „Šahir“ sa druge pozicije startovaće Šarl Lekler u Ferariju, dok je treći bio Džordž Rasel pilot Mercedesa.

ФЕРШТАПЕНУ 33. ПОЛ-ПОЗИЦИЈА У КАРИЈЕРИ: Макс изненађен први местом пред трку за ВН Бахреина

FOTO: Tanjug/AP

Tokom prva tri slobodna treninga trostruki uzastopni prvak, nije imao najbrže vreme od ostalih rivala. Međitim, kada je bilo najbitnije u poslednjem delu kvalifikacija pružio je najbolje izadnje. Gurao je sebe do limita i to mu se isplatio.

- Mnogo sam se mučio sa naletima vetra. Bilo je teško odvozati jedan dobar krug. Ovakav rezultat je i pomalo neočekivan, jer nisam očekivao da budem najbolji u kvalfikacijama. Moramo još da poradimo na podešavanjima da pronađemo pravi balans bolida i da budemo još bolji. Trka će biti tesna, ali imam samopouzdanje da ćemo imati dobar tempo – naglasio je Ferštapen koji se sa 33. Pol-pozicijom izjednačio sa legendama Džimom Klarkom i Alanom Prostom.

Iza Ferštapena, Lekerla i Rasela sa četvrtog mesta trku će započeti drugi as Ferarija Karlos Sainc. Prvih deset pozicija kompletirali su Serhio Perez (Red Bul), Feranando Alonso (Aston Martin), dvojac Meklarena Lando Noris i Oskar Pjastri, sedmostruki prvak Luis Hamilton (Mercedes) i Niko Hulkenberg (Has).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)