ISTORIJU ISPISALA ZLATNIM ODLIČJEM : Sjajan uspeh Milice Gardašević, naše skakačice udalj u "Zlatnoj ligi"

S. B.

26. 02. 2024. u 15:51

UVERTIRA za olimpijsku godinu kakva se samo poželeti može.

ИСТОРИЈУ ИСПИСАЛА ЗЛАТНИМ ОДЛИЧЈЕМ : Сјајан успех Милице Гардашевић, наше скакачице удаљ у Златној лиги

SAS

Milica Gardašević (25), reprezentativka Srbije, osvojila je „Zlatnu ligu“ u skoku udalj i tako našoj zemlji donela prvi najsjajniji, trofej za istoriju sa te prestižne smotre svetske atletike.

- Prezadovoljna sam, naravno, tim pre što je reč o zlatnoj medalji sa Zlatne lige, prvi put u istoriji za Srbiju, ali nadam se ne i poslednji. Tu mislim i na moje kolege i koleginice, i, svakako, sebe ne izostavljam. Nastupaćemo i dogodine i narednih godina... - kaže Gardaševićeva za „Novosti“.

Atletičarka Vojvodine ističe da se krajem zimske sezone, mnogo toga dešava filmskom brzinom i da prostora i vremena za slavlje, praktično nema.

- U fokusu ove godine su Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Na svetsku dvoransku smotru u Glazgov krećemo trener Marko Milinkov i ja već krajem nedelje, s obzirom na to da je moja disciplina upravo u nedelju, 3. marta. Sve vreme održavaću formu u Novom Sadu.

Očekivanja su uvek maksimalna, s obzirom na to da Gardaševićeva na svakom takmičenju daje sve od sebe.

- Uvek, zaista, dajem sve najbolje što mogu u tom trenutku. Bitno je da to bude dobar rezultat, želja je za visok plasman. Videćemo šta će i kako biti i koji ću rezultat ostvariti i koliko će vredeti taj rezultat.

Po povratku iz Glazgova, sledi odmor i početak priprema za najveću svetsku smotru sporta u Parizu.

- Pripreme će početi ranije, već u aprilu, jer idem i na Evropsko prvenstvo u julu, kao poseban uvod za Olimpijske igre u avgustu. Smatram da je dobro što ćemo sve to lepo, lagano i natenane da radimo. Biće naporno, ne sumnjam, ali, pre svega mnogo lepo. Velika je čast nastupiti na Olimpijskim igrama i predstavljati svoju zemlju- zaključila je Gardaševićeva.

Kontinuitet

MARKO Milinkov, trener Milice Gardašević, ističe da naša sjajna skakačica udalj od početka godine ostvaruje dobre rezultate i drži kontinuitet.

- Upravo je taj kontinuitet najbitniji- kaže Milinkov.- Zimus je Milica na Prvenstvu Srbije skakala 6,60 metara, zatm u Stokholmu ponovila rezultat, pa u Dortmundu 6,69…. i evo, odličnim rezultatom osvojila Zlatnu ligu. Najvažnije je da nastavi tim ritmom.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije