TRIPLA KRUNA NA VIDIKU: Strateg odbojašica Jedinstva Jovo Caković ponasan na tim i ističe da ih osvojeni Kup motiviše da još više rade

S. Krstović

26. 02. 2024. u 22:05

ODBOJKAŠICE Jedinstva iz godine u godinu sve više napreduju. Lane su osvojile titulu prvaka država, a ove sezone se već diče sa dva trofeja - Superkupom i Kupom Srbije. Uz to su blistale u Ligi šampiona i Kupu CEV, gde ih je jedan bod delio od polufinala. Sinoć su u finalu Kupa u Obrenovcu pokazale da igraju do poslednje lopte, da ne padaju duhom ni kada im se u taj-brejku povredi najbolja igračica Una Vajagić. Uspele su u dramatičnom okršaju sa savladaju TENT sa 3:2 i posle sedam godina vrate pehar pobednika Kupa u Staru Pazovu.

ТРИПЛА КРУНА НА ВИДИКУ: Стратег одбојашица Јединства Јово Цаковић понасан на тим и истиче да их освојени Куп мотивише да још више раде

foto odbojkaški savez srbije

- Ponosan sam na moj tim, jer ove sezone igramo dobro. To smo do sada potvrdili kroz zvaniča takmičenja u Srbiji, uzeli smo dva trofeja. Normalno najveću vrednost ima titula prvaka države, ali da bi nastavili sa dobrim radom svaki onaj prethodni pehar daje ti motiv da još jače treniraš. Smatram da nam je osvajanje Superkupa u oktobru prošle godine podiglo rejting i da nam je taj trofej dao zamajac za ovaj pehar - priča za "Novosti" tvorac šampionskog Jedinstva Jovo Caković.

Iskusni stručnjak podvlači da su im mnogo koristile utakmice u Ligi šampiona i Kupu CEV.

- Smatram da smo u prethodnom periodu kroz domaću ligu, a i igrajući Ligu šampiona i CEV napredovali kao tim i to smo dokazali u bitnim trenucima preksinoćnog finala sa TENT-om. Pokazali smo veliku stabilnost kao ekipa, naravno kada je bio rezultat u minusu, nije bilo lako iskontrolisati emocije, nije bilo lako dići kao što smo mi uradili, naročito kada se u taj-brejku povredila naša igračica Una Vajagić.

Uoči finala trofejni trener je rekao da će se u Obrenovcu videti da li su bili dobri đaci u evropskim kupovima.

- Očigledno je da smo naučili u Evropi nešto novo i to smo pokazali u finalu. Polagali smo ispit da pokažemo što smo to prethodno učili i uspešno ga položili kao tim. Sam trofej je pokazatelj da smo nešto u prethodnom periodu radili kako treba - naglašava Caković.

Finalni okršaj je bio i sudar dve ekipe, koje su u domaćem prvenstvu izgubili samo jedan meč.

- Od početka sezone smo sa TENT-om na deobi prvog mesta. Oni su jedini put izgubili od nas, a mi od Radničkog. Ali, nemojte da otpisujemo unapred Železničar, Zvezdu, Ub, Srem. Ima dobrih ekipa, prvih šest, sedam igra jako, jako dobru odbojku - smatra Caković.

Budućnost srpske odbojke

PREJANICE Jedinstva i TENT-a su naše mlade igračice.

- To sam odmah posle finala apostrofirao. U obe ekipe ćete naći možda sedam, osam mladih reprezentativki koje će ove godine igrati Ligu nacija i biti na pripremama reprezentacije za Olimpijske igre. Smatram da je to budućnost srpske odbojke - ističe Caković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)