MAKS KOLO VODI: Ferštapen najbrži u večernjoj sesiji prvog dana testiranja pred novu sezonu F1

S. R.

21. 02. 2024. u 21:11

Posle prvog došao je red i na drugi deo testiranja za novu sezonu Formule 1 na stazi u Baherinu.

МАКС КОЛО ВОДИ: Ферштапен најбржи у вечерњој сесији првог дана тестирања пред нову сезону Ф1

FOTO: Tanjug/AP

Posle prvog došao je red i na drugi deo testiranja za novu sezonu Formule 1.

U prvoj dnevnoj sesiji Maks Ferstapen je bio dominantan i nagovestio da će biti teško skinuti ga sa trona i u sezoni koja sledi.

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom delu koji se vozio pod svetlosti reflektora.

Ova vremena su možda i merodavnije i ekipama mogu predstavljati tačnije podatke, prvenstveno za prvu trku u sezoni koja će se upravo voziti na stazi u Bahreinu koji je i domaćin ovih testiranja.

Odlukom čelnika Red Bula Maks Ferštapen je u prvom danu testiranja vozio tokom celog dana, drugog dana će uloge biti podeljene tačnije pola dana će voziti Maks, a drugu polovinu će na stazi biti Peres, dok će poslednjeg trećeg dana samo Meksikanac biti na stazi.

Imao je i posle gruge sesije prvog dana testiranja Maks Ferštapen prednost u odnosu na ostatak karavana.

Sada je ona bila još i veća nego što je bila u dnevnom delu, kada je vozač Ferarija Šarkl Lekler imao zaostatak na manje od sekunde.

U večernjem delu Maks je bio prvi sa vremenom sa još boljim vremenom nego u dnevnom terminu sa 1:31:344, na 1,1 sekundu je bio sporiji Lando Noris, dok je treći bio vozač Ferarija Karlos Sajns.

Sem toga što je bio najbrži, Maks je odvezao i najviše krugova, tačno 143. kruga je napravio Ferstapen na stazi Šakir. Jedini koji po tom parametru je mogao da mu se približi je bio Džordž Rasel u Mercedesu koji je obrnuo 122 kruga.

U večernjem delu nije bilo toliko problema sa bolidima, samo Strol i Saržent su se požalili na neke blage probleme, ali nije to bilo ništa strašno.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!