HOĆE LI PONOVO BITI DOMINANTNI? Red Bul predstavio bolid u kojem pomalo kopira Mercedes

S. R.

16. 02. 2024. u 14:41

POSLEDNjI tim koji je predstavio bolid za novu sezonu sinoć je bio aktuelni prvak Red Bul.

ХОЋЕ ЛИ ПОНОВО БИТИ ДОМИНАНТНИ? Ред Бул представио болид у којем помало копира Мерцедес

Foto: AP

Na prvi pogled ovogodišnji bolid ima veći prednji deo bolida, svi ostali timovi su nosom bolida povezali tri elementa prednjeg krila, dok je četvrti odvojen i usmerava vazduh ispod bolida i prema podu. Red Bul je povezao sva četiri elementa i tako se izdvojio od konkurencije.

Što se tiče bočnih usisnika, tu je Red Bul napravio tobogan koji usmerava vazduh prema podu dok je poklopac motora ovoga puta širok i oblikovan tako da formira kanale prema zadnjem krilu. I tu je šampionska ekipa kopirala ekipu Mercedesa.

Zadnje vešanje nije pretpelo promene, pa je zadržana ta puš-roud konfiguracija, a zadnje krilo je ojačano sa jednim stubom gde se nalazi u mehanizam za aktivaciju DRS.

I ove sezone će za ekipu Red Bula voziti isti dvojac kao prošle godine. Serhio Peres i trostruki svetski šampiona Maks Ferštapen će biti za volanom novog bolida aktuelnog šampiona Formule 1. Lane je tim ostvario 21 pobedu na 22 trke, od čega Holanđanin 19, a Meksikanac dve, takođe "bikovi" su prvi put u svojoj istoriji završili na prvoj i drugoj poziciji u konkureniciji vozača.

Branilac titule Ferštapen je prokomentarisao novi bolid.

- Vreme će reći sve, ali sam uzbuđen - kazao je Maks. - Uvek je lepo kada vidite kako novi bolid oživi i kako je on napravljen od strane velike grupe ljudi. Ja se u ovom trenutku više radujem Bahreinu. Tamo nas čeka test, želimo da nam bude ugodno u bolidu kao i da razumemo šta nam je potrebno za sam početak. Sezona je dosta dugačka i želimo da dobro stratujemo. Cilj je da razumemo bolid i videćemo gde ćemo da završimo.

Slično misli i njegov klupski kolega Serhio Peres.

- Ja sam veoma srećan kada vidim da je ceo tim sklopio jedan neverovatan koncept- izjavio je Sergio Perez. - Sada želim da što bolje započnemo test u Bahreinu i saznaćemo kako stojimo već posle nekoliko trka. Ali, ja verujem da smo napravili dobre korake u pravom smeru, tako da će ovo biti još jedan sjajna sezona za tim.

Testiranja pred novu sezonu ekipe će obaviti u Bahreinu od 21-23. februara, a prva trke sezone biće na istom mestu 2. marta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)