PAO NOVI REKORD U BEOGRADU: Tomas Volš briljirao na Beogradskom mitingu

Novosti online

13. 02. 2024. u 22:35

Novozelandski atletičar Tomas Volš postavio je danas novi rekord takmičenja na beogradskom atletskom mitingu u disciplini bacanje kugle sa rezultatom 21,91 metara.

ПАО НОВИ РЕКОРД У БЕОГРАДУ: Томас Волш бриљирао на Београдском митингу

atletika

Iza Volša ostali su Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine na drugom mestu, dok su Hrvat Filip Mihaljević i Tsige Duguma iz Etiopije podelili treću poziciju. Volš je dvostruki svetski šampion u bacanju kugle u dvorani (2016. i 2018.) i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Nove rekorde mitinga postavili su još Tsige Duguma u trci na 800 metara, Emanuel Matadi iz Liberije u trci na 60 metara, Andrea Miklos iz Rumunije u trci na 400 metara, dok je Greta Kerekes iz Mađarske u trci na 60 metara sa preponama izjednačila rekord mitinga. Mesud Pezer postavio je novi nacionalni rekord u bacanju kugle, Aldin Ćatović istrčao je novi nacionalni rekord za mlađe juniore u trci na 1500 metara, dok je Aleksa Kijanović izjednačio državni rekord u trci na 60 metara.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković istakao je da je ponosan na ostvarene rezultate atletičara.

 - Sa velikim ponosom i zadovoljstvom moram istaći da smo održali još jedan veliki atletski sportski događaj u našoj Atletskoj dvorani koja je jedinstvena na Balkanu. Asovi “kraljice sportova” pokazali su svoje umeće i zasluženo stigli do naslova šampiona. Imali smo četiri rekorda mitinga i oborena tri nacionalna rekorda - rekao je Branković.

BONUS VIDEO: IVANA VULETA NAKON SVETSKOG ZLATA: Toliko dugo maštaš i sanjaš, ali uvek nedostaje nešto

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave