SVAKA UTAKMICA KAO FINALE: Nemanja Ubović otkrio šta vaterpolisti Srbije žele u Hrvatskoj, na Evropskom prvenstvu

S. Krstović

26. 12. 2023. u 22:55

"DELFINI" imaju dva puta do dođu do Pariza. Prvi je već u Hrvatskoj, gde se na EP od 4. do 16. januara deli jedna karta, a drugi je početkom februara u Dohi, gde će na SP biti podeljene poslednje četiri vize za Olimpijske igre u francuskoj prestonici. Vaterpolisti, po običaju, žele što pre da odu u "gradu svetlosti".

СВАКА УТАКМИЦА КАО ФИНАЛЕ: Немања Убовић открио шта ватерполисти Србије желе у Хрватској, на Европском првенству

Foto arhiva VN

- Kao reprezentacija navikli smo da se na prvom turniru kvalifikujemo na Igre. Ali, imamo dve velike šanse. U jednu ruku jeste pritisak, u drugu takva je situacija, nema šta i idemo sa ciljem da izborimo Pariz - kaže Ubović.

Naše, posle turnira u Budimpešti, očekuju u Beogradu i sparinzi Hrvatskom...

- Imaćemo i nekoliko zajedničkih treninga, pa ćemo da vidimo gde smo u ovom trenutku. Mislim da je turnir u Mađarskoj pokazao dosta dobrih, pozitivnih stvari, bilo je i grešaka, koje imamo vremena da ispravimo. Tamo nismo bili ni kompletni, tako da to nije bila naša prava snaga. Mislim da će sve doći na svoje, da možemo da budemo optimistični i pozitivni - ističe Ubović.

Srbi iduće nedelje putuju u Zagreb, gde 5. januara u grupi C druge vizije igraju prvi meč sa Izraelom. U grupi su još Nemačka i Malta...

- Protivnici jesu na papiru slabiji od nas, ali u Budimpšeti se ispostavilo kada smo bili u kombinovanom sastavu da smo izgubili od Nemaca. Igra se i po novom sistemu, koji je svima nepoznanica. Ekipe u prvoj diviziji imaće jake utakmice, sve na nož. Iz ove perpsektice je za nijansu možda bolje što krećemo iz druge divizie, što ćemo možda nokaut fazu dočekati odmorniji, svežiji. Ali, poučeni iskustvom sa SP u Fukuoki mislim da je najbolje razmišljati utakmicu po utakmicu i davati svoj maksimum - smatra Ubović.

Jasno je da je najvaažnija osminafinala, gde se prvi i drugi iz grupe C sastaje sa četvrtim i trećim iz grupe A (Hrvatska, Španija, Crna Gora, Francuska).

- Ko god da dođe to su utakmice na ispadanje. Prvi prioritet je da se prođe osmina finala, a posle ko god da dođe za nas će biti kao finalna utakmica - podvlači Ubović.

Nemanja je svestan da su veće šanse da olimpijsku vizu izvade u Dohi, ali i da ne žele da tako razmišljaju u Zagrebu.

- Nama grupa na SP nije baš laka pa da možemo da razmišljamo ako se ne kvalifikujemo u Zagrebu, tu možemo. Težak je put do plasmana na Olimpijske igre. Daćemo sve od sebe i bićemo fokusirani da izvadimo kartu za Pariz - ističe Ubović.

Izazov za sve

Nemanja smatra da je stručni štab napravio odličan plan da se na pripreme odlično fizički spreme za naporan ritam, jer ih dve nedelje posle EP očekuje SP.

- Izazov je za sve. Kako drugim ekipama, tako je i nama. U suštini u olimpijskoj godini imaćemo jedno takmičenje više. Videćemo ko će u kakvoj formi doći, koliko će ko biti umoran i ko će uspeti da se oporavi od eventualnog neuspeha ili velikog uspeha na EP - ističe Ubović.

Konkurencija svima prija

IZABRANICI Uroša Stevanovića ove nedelja vežbaju pakleno na Košutnjaku, a konkurencija je jača nego uoči SP u Fukuoki, gde su bili četvrti.

- Mislim da je to ključ za napredak mladih igrača, da se održi neki ritam, što bi se reklo i tenzija na treninzima među igračima. Mislim i da je to pravi put da dajemo maksimum i da se u zdravom duhu takmičimo između sebe - kaže iskusni centar Nemanja Ubović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)