SRBI SU MNOGO JAKI: Vaterpolisti Mađarske hvale "delfine", koji su ih sinoć pobedili sa 16:14

Novosti online

21. 12. 2023. u 13:13

MAĐARSKA je pala. I to u sred Budimpešte. Vaterpolisti su na međunarodnom turniru iznenadili svetske pravke, koje su savladali posle peteraca sa 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4 - 4:2). U regularnom toku bilo je 12:12. Izabranici Uroša Stevanovića danas (17.30) igraju sa Špancima.

СРБИ СУ МНОГО ЈАКИ: Ватерполисти Мађарске хвале делфине, који су их синоћ победили са 16:14

FOTO: AP/Tanjug

- Veliki je bio izazov igrati protiv Srba. Fizički su jaki, ali i mi smo nadoknadili nedostatke - ističe za sajt mađarskog saveza selektor svetskog prvaka Žolt Varga.

Mađari su sinoć igrali bez svojih prvih zvezda, ali ni Stevanović nije mogao da računa na petoricu srpskih vedeta. Zato je viđen borben, žestok duel. Naši su krenuli silovito, poveli sa 4:1. Međutim, tada su se trgli domaćini i do poluvremena preokrenuli na 6:5.

U drugom delu domaćin je diktirao ritam, vodio sa 9:7, 12:10 i činilo se da će da osvoji ceo plen. Međutim, tako nisu mislili naši, naročito braća Rašović. Prvo je Strahinja 54 sekunde pre kraja smanjio na 12:11, da bi Viktor dve sekunde pre sirene pogodio za 12:12 i peterca. A na penal ruletu sigurniji su bili naši. Precizni su bili Radulović, Drašović, Strahinja Rašović i Mandić, dok kod Mađara nisu promašili Vince Vigvari i Vince. Inače, u našem timu najubojitiji su bili trostruki strelci Mandić i Strahinja Rašović. Kod Mađara istakli su se Mesaroš i Vendel Vigvari sa tri gola.

- Srbi su veoma jaki fizički i psihički. Igraju dobro, u njihovom timu je sve na svom mestu, što pokazuje da su jaki - naglašava za sajt "vlv.hu" Sehalmi Zomber.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)