ŠAMPION SRBIJE USPEŠAN U ŠPANIJI: Rukometaši Vojvodine hitaju ka top 16 Lige Evrope

Novosti online

23. 11. 2023. u 15:17

RUKOMETAŠI Vojvodine su odškrinuli vrata „TOP 16 Lige Evrope“. U četvrtom kolu „F“ grupe drugog po rangu takmičenja Starog kontinenta, revanširali su se La Riohi za jedini poraz ove sezone, koji su pretrpeli pre nedelju dana na svojoj „Slanoj bari“ (24:25). U revanšu u Logronji, kao što su obećali, nadigrali su španskog predstavnika 29:32, i sada dele čelnu poziciju sa danskim Silkeborgom.

ШАМПИОН СРБИЈЕ УСПЕШАН У ШПАНИЈИ: Рукометаши Војводине хитају ка топ 16 Лиге Европе

RKV


Da bi prešli prag u elitnu završnicu, potrebno je da u utorak, 28. novembra, pred svojim navijačima pobede skopski Alkaloid, koga su inače nadigrali u Severnoj Makedoniji. Dobru formu izabranici trofejnog trenera Borisa Rojevića prikazali su u Španiji i pored činjenice da su nastupili bez dva ključna igrača, povređenih Gregora Ocvirka i Milana Milića. Prikazali su dobru, takmičarsku partiju, većim delom meča imali prednost, koja je u drugom delu iznosila čak osam pogodaka prednosti. Briljirao je ceo tim, predvođen sjajnim golmanom Andrejom Trnavcem sa čak 19 odbrana i preciznim Borisom Puhovskim, Milanom Golubovićem i Mohamedom Azizom. – Sve probleme koje smo sa Špancima imali na „Slanoj bari“, rešili smo u revanšu na njihovom terenu - kaže Rojević. - Bili smo bolji u svim segmentima igre, a uoči duela, predosećao sam da ćemo da pobedimo, kao i da će Trnavac da se istakne među stativama. Istinski, utakmica je za nas bila sjajna, osim u završnici, kada smo u želji da se meč što pre privede kraju, pravili nepotrebne greške. Nedostajala su nam dva povređena beka, najviše zbog rotacije. Ipak, pobedili smo za naše povređene igrače, Milića i Ocvirka, za naše navijače i srpski rukomet.

Šampion Srbije nameren je da u meču petog kola takmičenja u grupi, nadigra Alkaloid iz Skoplja, koga dočekuje 28. novembra. Sa osvojena nova dva boda, definitivno bi potvrdio plasman u „Top-16.

– Suvišno je govoriti da nam neće biti nimalo lako, s obzirom na činjenicu da je Alkaloid veoma nezgodan rival. Istina je, pobedili smo ih u Skoplju ali ne smemo zanemariti činjenicu da su La Riohi „otkinuli“ bod, a u Danskoj, sa odličnim Silkeborgom, dobro se nosili sve do samog kraja. Nama je taj duel od posebnog značaja, jer mnogo donosi i izvesno je da ćemo igrati da rešimo pitanje plasmana - zaključio je Rojević.

Obilić

NOVOSAĐANI već u petak u superligaškom takmičenju gostuju Obiliću.

- Ta utakmica dodatno će da potroši igrače kojih imam ionako malo u rotaciji. Nametnut nam je tempo na koji nismo navikli, a sve su utakmice izuzetno važne. Sve to psihološki utiče, ali jednako tako ćemo dati sve od sebe da nastavimo sa uspesima - kaže Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost