SRPSKO-HRVATSKA VATERPOLO DRAMA: Zvezda dobila splitski Jadran u Ligi šampiona, strelac i golman sa svog gola, čega sve nije bilo...

Novosti online

31. 10. 2023. u 21:42

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Jadrana iz Splita rezultatom 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3) u meču četvrtog kola grupe C Lige šampiona.

СРПСКО-ХРВАТСКА ВАТЕРПОЛО ДРАМА: Звезда добила сплитски Јадран у Лиги шампиона, стрелац и голман са свог гола, чега све није било...

Screenshot / LEN

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Draško Gogov, Marko Radović, Dušan Vasić i Ivan Basara sa po dva gola.

U ekipi Jadrana najefikasniji je bio Konstantin Harkov sa pet golova.

Zvezda je predvođena Mišovićem odlično počela, golovima Bursaća iz daljine i Semana sa Igračem više. Moglo je i ubedljivije da je Vasić iskoristio zicer. Zatim su Splićani došli do daha. Harkov prvo sa igračem više i zatim iz peterca za 2:2. Prednost je domaćinu doneo Subotić takođe iz peterca pošto je u kontri zaustavljen Vasić.

Pola druge četvrtine je bilo u znaku odbrana, bez pravih prilika. Radović se prvi put upisao sa igračem više za 4:2. Vrlo brzo, za 40 sekundi Splićani su se vratili trećim golom Harkova i preciznim udarcem Fatovića. Seriju su gosti nastavili sa igračem više preko Marinić-Kragića za prvo vođstvo. Ipak, Zvezda je na veliki odmor otišla sa 6:5 zahvaljujući golovima Gogova, prvo iz peterca a zatim i sa igračem više 17 sekundi pre sirene.


Punih pet minuta su Splićani dominirali u trećem delu. Odbranom su uspavali domaćina a u napadu su novom serijom 3:0 stekli prvi put prednost od dva fola 8:6. Bio je to znak za buđenje crveno-belih. Za 157 sekundi agilni Vasić iz peterca, zatim precizni šutevi Basare i Markovića za još jednu minimalnu prednost pred poslednji deo 9:8.


I onda gol kakav se retko viđa. Video je golman Splićana Anić da mu je kolega Mišović isplivao da spreči kontru i, odmerivši dobro svoju i njegovu poziciju - spektakularno ga, sa svog gola lobovao!

Zvezda je  pre toga bila oštećena za očigledan peterac nad Semanom, ali od tog trenutka bilo je 9:9.

Igralo se potom bez garda, poveli su domaćini 10:9 preko Radovića (za razliku od splitskog susreta - preciznog iz peterca), a onda su Splićani imali 10:11 u svoju korist. 


Usledio je još jedan preokret odličnih Basare i Vasića, za novo Zvezdino vođstvo. Potom - drama.

Imao Jadran dva napada u poslednjem minutu. Harkov je tada konačno zaustavljen od strane Mišovića. Vasić je trošio poslednji napad, pa je Jadranu ostalo devet sekundi da nešto uradi. Dobili su i igrača više gosti, ali je udarac Fatovića bio neuspešan.

- Veoma sam srećan, čestitke igračima. Dobro smo se pripremili za ovaj meč, odličan skauting je urađen i mogu samo da čestitam mojim momcima, ali i Jadranu na fer-plej igri  - rekao je trener Zvezde Aleksandar Filipović.


U narednom kolu Lige šampiona igraju Ferencvaroš i Crvena zvezda, odnosno Jadran iz Splita i Jadran iz Herceg Novog.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!