RUSKI IMPERATOR O SRBIJI! Fjodor Jemjeljanjenko: Prijateljstvo među našim bratskim narodima ne meri se novcem, to je viševekovna duhovna veza

Novosti online

09. 10. 2023. u 18:14

Najveći MMA borac svih vremena, majstor samba i džudoa Rus Fjodor Jemjeljanjenko potvrdio je da postoji mogućnost "borbe" sa Majkom Tajsonom.

РУСКИ ИМПЕРАТОР О СРБИЈИ! Фјодор Јемјељањенко: Пријатељство међу нашим братским народима не мери се новцем, то је вишевековна духовна веза

Foto: Jutjub/Printskrin/ TRUE GYM MMA

On je u intervjuu za Sportski žurnal govorio o tome koliko sambo znači u samoodbrani od huligana, ali i sprečavanju povreda.


Naravno, posebno se osvrnuo na Srbiju i Srbe, koje izuzetno voli.


"U jednom intervjuu su me pitali da li sam spreman za meč sa Tajsonom. Posle tog intervjua je stigla ponuda, koja se sada razmatra, ali pojedinosti ne mogu da otkrivam", istakao je Jemjeljanjenko.


Ako dođe do borbe, održaće se po bokserskim pravilima, dodao je on.


"Zbog toga bokser može da primeni sav svoj arsenal za razliku od predstavnika mešovitih borilačkih veština. Osim toga, ne treba da se zaboravi da je Majk Tajson bio, jeste i zauvek će da ostane legenda svetskog boksa. Bez obzira na to što je odavno završio karijeru, kao i ranije je opasan za svakog protivnika: veštine sticane godinama, nisu nestale".


Potcenjivanje Tajsona mogla bi da bude najveća greška njegovog protivnika., smatra Jemjeljanjenko.


"Što se tiče mojih borbi u MMA njihov veliki broj u poslednje vreme je protekao u gardu. Svako od nas ima veliko iskustvo iz takmičenja i ponekad je jedan tačan udarac dovoljan da se pre roka završi meč. Zato borba može da pođe po bilo kom scenariju".


Jemjeljanjenko je majstor samba i džudoa, a uprkos tome što je  jedan od najkompletnijih borca svih vremena ističe da savršeni borci ne postoje.


"Zaista, kad se govori o sambu, naročito o njegovom borbenoj disciplini, može da se kaže da ta vrsta sporta stvara univerzalne borce, koji nemaju slabo mesto. Ali, na strunjači ili u ringu uvek imaju značaj najrazličitiji faktori: stare povrede, promena vremenskih zona, raspoloženje, psihičko stanje, mogući problemi kod kuće itd. Zbog toga ma kako da je sportista pripremljen na strunjači ili u ringu slučajnost uvek ima svoje mesto".


Sport nas uči da je poraz sastavni deo života” i da je bitno „ustati posle pada”, dok je u sambu za nijansu drugačije, ova veština uči kako da izbegnete pad, navodi Jemjeljanjenko.

Fjoder Jemjeljanenko u hramu svetog Save u Beogradu / instagram / fedoremelianenkoofficial

Saglasan je sa ocenom da je u Rusiji i Srbiji duša još uvek važnija od novca.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca


"Za naše zemlje i naše narode duša će uvek da bude važnija od novca i drugih materijalnih vrednosti. Prijateljstvo među našim bratskim narodima ne meri se novcem, to je viševekovna duhovna veza, koja je bila, jeste i biće nezavisno od vrednosti, koje preovlađuju u svetu".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024