PRVAK SRBIJE MOĆAN OD STARTA: Vaterpolisti Novog Beograda neumoljivi u Ligi šampiona

Novosti online

07. 10. 2023. u 21:00

SILOVIT start Novog Beograda u Ligi šampiona. Prvak Srbije je u grupi A posle Steaue (19:7) nadigrao sinoć kao gost i Brešu - 13:8 (4:2, 4:5, 1:1, 4:0). Puleni Živka Gocića u trećem kolu, 17. oktobra na svom bazenu dočekuju Sabadelj, koji je u Bukureštu savladao Steauu sa 11:8. Naš drugi predstavnik, Crvena zvezda, večeras (20.00) u grupi C dočekuje Ferencvaroš.

ПРВАК СРБИЈЕ МОЋАН ОД СТАРТА: Ватерполисти Новог Београда неумољиви у Лиги шампиона

FOTO: AP

Novobeograđani su pokazali da iz meča u meč igraju sve bolje. Protiv Breše su, naročito u drugom poluvremenu, pokazali da imaju granitnu odbranu. Blistao je golman Lazar Dobožanov, ali su mu dosta pomogli saigrači, koji nisu dozvolili Italijanima da se razmahnu. Uostalom, za 16 minuta samo su primili jedan gol. Pritom su u poslednjoj četvrtini ubitačnim napadom slomili otpor jedne od najboljih italijanskih ekipa.

Inače, meč je u prve tri četvrtine bio neizvestan. "Vukovi" su krenuli silovito, poveli sa 3:0 i činilo se da će ostvariti laku pobedu. Međutim, domaćin se brzo trgao, uspeo je da uhvati priključak (2:3), da sve vreme diše za vratom vicešampionu Evrope i da početkom treće četvrtine izjednači na 8:8. I bio je to maksimum igrača Breše, jer je Dobožanov začarao gol i omogućio saigračima da na kraju torpeduju Italijane.

- Utakmica je bila jako naporna. Zasluženo smo pobedili i nadam se da će ova utakmica biti priprema za sve ostalo što nam sledi, da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz pobeda kako bi se što bolji pripremili za najbitniji deo ove sezone, a to je Kup Srbije - istakao je za "Sportklub" Nikola Jakšić.

Raspored

PRVO kolo grupne faze LŠ - Grupa A: Breša - Novi Beograd 8:13, Steaua - Sabadelj 8:11. TABELA: Novi Beograd 6, Sabadelj 4, Breša 2, Steaua 0.

GRUPA B: Jug - Pro Reko 7:14, Dinamo Tbilisi - Olimpijakos 6:19. TABELA: Pro Reko 6, Olimpijakos 5, Jug 1, Dinamo T. 0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)