NASTAVLJEN SAJAM SPORTA: Beograd pokazao da misli na najmlađe - Nezaboravno druženje na Savskom vencu

Novosti online

28. 09. 2023. u 18:27

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda šestu godinu za redom a ovaj put u oviru Beogradskih sajmova sporta danas je u DKC „Majdan“ održan Sajam Opštine Savski venac u organizaciji Sportskog saveza Beograda, GO Savski venac i Saveza sportova Savski venac.

НАСТАВЉЕН САЈАМ СПОРТА: Београд показао да мисли на најмлађе - Незаборавно дружење на Савском венцу

SSAB

Na Svečanom otvaranju današnje manifestacije zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović je istakla da će grad Beograd uvek podržati manifestacije koje imaju za cilj da deca provode kvalitetno vreme kao i da budu uključena u sportske aktivnosti  koje doprinose njihovom razvoju.

Naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović je izrazila zadovoljstvo brojem prisutne dece koji raste iz godine u godinu i izlagača koji predstavljaju prave vrednosti i pružaju priliku deci da se upoznaju sa sportom.

 - Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste značajan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama - rekao je Uroš Tripković zamenik predsednika opštine Savski venac u svom uvodnom obraćanju.

SSAB

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović su nakon ceremonije otvaranja obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti bavljenja sportom u svakodnevnom životu dece i mladih.

Na Sajmu sporta učešće je uzelo šesnaest sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 250 dece iz osam osnovnih škola od prvog do četvrtog brazreda sa Savskog venca. Zainteresovani posetioci su mogli da se oprobaju u različitim sportskim aktivnostima i radionicama kao što su šah, rvanje, ples, mačevanje, tenis.

Školarci su imali prilike da učestvuju u takmičenju  „Između dve vatre“ i stalnom programu Sajmova sporta „Budi olimpijac“.

Najuspešnija u takmičenju „Budi olimpijac“ je bila ekipa OŠ“Vojvoda Mišić“ a za njima OŠ „Isidora Sekulić“ i OŠ „Radojka Lakić“. Sve tri ekipe su nagrađene sportskim rekvizitima.

Učenik 4. razreda drugoplasirane ekipe OŠ „Isidora Sekulić“ Matija Radivojević rekao nam je da je uživao u sportu i igrama, naročito igri memorije „Budi olimpijac“. Iako trenira tenis već četiri godine, svidelo mu se što je mogao da proba i druge sportove na Sajmu i raduje se druženju sledeće godine.

Naredni Beogradski sajam sporta održaće se na opštini Zvezdara, u SRC „Olimp“ u subotu 30.10.2023. sa početkom u 10č.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024