JOVANA STEVANOVIĆ: ''Glavni cilj je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.''

Novosti online

21. 09. 2023. u 15:25

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović izjavila je danas da je glavni cilj njenog tima plasman na Olimpijske igre, koje će biti održane naredne godine u Parizu.

ЈОВАНА СТЕВАНОВИЋ: Главни циљ је пласман на Олимпијске игре у Паризу 2024.

FOTO: CEV

Odbojkašice Srbije igraju na turniru u kineskom Ningbou u kvalifikacijama za plasman na OI 2024. Srbija se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli grupe A sa 12 bodova. Plasman na OI izboriće dve najbolje plasirane selekcije iz grupe.

- Mi igramo sa loptom i ne želimo da se bavimo matematikom. Mi smo sebi dali za cilj da pobedimo na svih sedam utakmica, da budemo među prve dve ekipe na turniru i da izborimo plasman na Igre u Parizu - izjavila je Stevanovićeva za K1.

Srbija je na turniru u Kini do sada ostvarila četiri pobede i to protiv Meksika, Ukrajine, Kanade i Češke.

- Iz utakmice u utakmicu je sve teže, jer svako želi da pobedi aktuelnog dvostrukog svetskog šampiona. Sve ekipe daju maksimum protiv nas i komplikukju nam put do vrha. Danas odmaramo i spremamo se naredne protivnike - navela je Stevanovićeva i dodala da je lepo igrati u Kini, jer je hala uvek puna.

Srbija će do kraja kvalifikacija za OI igrati protiv Dominikanske Republike, Holandije i Kine.

Srpska odbojkašica Ana Bjelica se osvrnula na jučerašnju pobedu protiv Češke.

- Utakmica je bila teška. Iziskivala je veliki napor s obzirom da je bila četvrta u nizu na ovom turniru. Češka važi za jaku reprezentaciju, ali nije našeg kalibra. Dali smo maksimum i pobedili. Uspeli smo da se izborimo sa njima, pošto je to ekipa koja je igrala od početka bez pritiska. Idemo dalje - izjavila je Bjelica.

Italijan Danijele Santareli je preuzeo mesto selektora Srbije u januaru 2022, po odlasku Zorana Terzića. On je krajem prošle godine podneo ostavku pošto je preuzeo Tursku, dok je za selektora Srbije imenovan Đovani Gvideti. Srbija je početkom septembra osvojila drugo mesto na EP, pošto je u finalu poražena od Turske.

- Mi nismo navikli da često menjamo selektore. Sajjano smo se uklopili sa Santarelijem, imali smo sjajnu sezonu, a onda je došao Gvideti. On je pokazao da je jedan od najboljih tenisera sveta. Sigurno je da je bilo teško u finalu EP protiv Santaralijea, pošto nas dobro poznaje. On je vrlo energičan. Međutim, sada je tu novi selektor. Sada nam je glavni cilj plasman na OI" - dodala je Bjelica.

BONUS VIDEO: "ČUKA DA BUDE KAO KOPAONIK!" Saša Đani Ćurčić za "Novosti" o Mančester siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:00

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave