KVARTET VLADA EVROPOM: Odbojkašice Srbije, Italije, Turske i Holandije i na ovom šampionatu Starog kontinenta neprikosnovene

S. K.

01. 09. 2023. u 13:34

NIŠTA novo na evropskim prvenstvima za odbojkašice. Na šampionatu Starog kontinenta, koje se u nedelju završava u Briselu, o medaljama će odlučivati iste selekcije, kao pre dve godine u Beogradu. Tada je Italija bila zlatna, Srbija srebrna, Turska bronzana, a Holandija četvrta.

КВАРТЕТ ВЛАДА ЕВРОПОМ: Одбојкашице Србије, Италије, Турске и Холандије и на овом шампионату Старог континента неприкосновене

foto volleyballworld.com

Samo su polufinalni parovi bili drugačije. U našoj prestonici za finale su se borile Italija i Holandija (3:1), Srbija i Turska (3:2). Večeras se u prestonici Belgije sastaju Italija - Turska (17.00), Srbija - Holandija (20.30). I biće to prvi pravi okršaji na šampionatu, koji je krenuo 15. avgusta.

Sve četiri selekcije bez problema su se plasirale među četiri najbolje na kontinentu. Čak ni četvrtfinalni okršaji nisu bili dramatični, pa ni derbi u kojem je Turska sa 3:0 isprašila Poljsku.

Italijanke nisu izgubile ni set protiv Rumunije, Švajcarske, Bugarske, BiH, Hrvatske, Španije i Francuske. Silne su bile i Holanđanke, kojima je samo Francuska "otkinula" set. Sve ostale reprezentacije, Španiju, Slovačku, Estoniju, Finsku, Švajcarsku i Bugarsku oduvale su sa 3:0.

Turkinje, koje su posle dolaska fenomenalne Kubanke Melisa Vargas sasvim druga ekipa prepustile su jedan set u grupi Češkoj i u osminifinala Belgiji. Četa nekadašnjeg selektora Srbije Danijelea Santarelija sa 3:0 preslišala je Švedsku, Azerbejdžan, Grčku, Nemačku i u četvrtfinalu Poljsku.

- Promenio se naš stil treniranja i igranja zahvaljujući čemu je za kratko vreme turska odbojka postala još bolja nego što je bila ranije, kako na evropskom, tako i na svetskom nivou - istakla je kapitenka Turske Eda Erdem Dundar.

Naše dame su sinoć protiv Holandije igrale svoje sedmo polufinale zaredom na evropskim prvenstvima. Na poslednja tri izborila su finala, u kojima su 2017. i 2019. slavile, a pre dve godine se tešile srebrom.

Srpkinje sa novim selektorom Đovanijem Gvidetijem su i na ovom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estonijoi demonstrirale svoju snagu. Istina u grupi su prepustile po set Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj u četvrtfinalu, ali su posle pokazale koliko su moćne. Ostale selekcije, Ukrajinu, Sloveniju, Belgiju i Švedsku oduvale su sa 3:0.

A kakav će ovog puta biti redosled na ovom šampionatu saznaćemo u nedelju.

Gvideti: Čast je raditi sa Srpkinjama

- ČAST je biti trener velikim radnicama. One su gladne znanja, uvek sa velikim motivom za pobedu. Svaki tim ima svoje kvalitete, a ovaj je neverovatan - često zna da pohvali svetske prvakinje Đovani Gvideti.

POLUFINALE

Brisel

Italija - Turska 17.00

Srbija - Holandija 20.30

NEDELjA

Za treće mesto

Ita/Tur - Srb/Hol 16.00

FINALE

Ita/Tur - Srb/Hol 19.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)