MOĆNA SRBIJA! Odbojkašice pregazile Sloveniju na Evropskom prvenstvu, sledi derbi

Novosti online

20. 08. 2023. u 18:18 >> 18:19

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu: posle Ukrajine, pred našom nacionalnom selekcijom poklekla je i Slovenija - rezultat je bio 3:0, po setovima 25:20, 25:11, 25:15.

МОЋНА СРБИЈА! Одбојкашице прегазиле Словенију на Европском првенству, следи дерби

FOTO: CEV

Startna postava u sastavu Ognjenović, Buša, Uzelac, Aleksić, Stevanović, Bošković i libero Jegdić imala je isprava problema sa suparničkim servisom. I to toliko da se početna prednsot od 6:2 pretvorila brzo u zaostatak, koji je "potrajao" sve do 14:17.


A onda je tajmaut koji je zatražio selektor Srbije, Đovani Gvideti, sve promenio.

Serijom 11:3 osvojen je taj set, uz ulazak Katarine Lazović u igru, a bravure iz završnice te deonice, "preselile" su se potom i na narednu, kojoj Slovenija baš i nije znala šta ju je snašlo posle prilaska na 6:5. Devet poena u nizu je osvojila Srbija potom, pa daleko mirnijom igrom i taj segment meča rešila u svoju korist.

Treći je već bio formalnost, pa su u njegovoj zavšrnici misli već bile na meču sledećeg kola - u pitanju je derbi sa Poljskom, koji se igra u ponedeljak od 17 časova.

KRAJ! Srbija - Slovenija 25:20, 25:11, 25:15

23:14 - Sara Lozo posle napada iz "druge linije" neodbranjivim smečom donosi 23:14 Srbiji

20:11 - Lepo organizovana akcija za Maju Aleksić i njeno plasiranje lopte u nebranjeni deo polja donosi 20:11 Srbiji, a Sloveniju "tera" na tajmaut. Verovatno poslednji na ovom meču, imajući u vidu aktuelni rezultat

18:10 - Servisi Sare Lozo donose tri uzastopna poena Srbiji, za +8

16:10 - Katarina Lazović ulazi umesto Bianke Buše

15:10 - U posledih šest "razmena", četiri sjajna smeča Slovenki sa distance donela su im prilazak na -5.

13:6 - Na servise Bianke Buše Srbija osvaja tri uzastopna poena i dolazi do +7 u trećoj deonici

7:3 - Počela je Srbija da pravi razliku, +4 posle četiri uzastopna poena naše nacionalne selekcije

3:3 - Zasad ujednačena igra u trećem setu

25:11, i drugi set osvaja Srbija! Fantastično izdanje naših odbojkašica, Buša i Lazović su "dokrajčile" suparnice u završnici ove deonice, Slovenke su muku mučile i sa proigravanjima naše kapitenke Majke Ognjenović, i dobrom igrom Stevanovićeve na mreži, a odbrana Srpkinja je posebna priča...

15:5 - Nezaustavljivo deluje srpska selekcija. Devet poena u nizu, Slovenija traži tajmaut.

9:5 - U jednom trenutku je bilo na semaforu 6:6, ali je Gvideti tražio proveru snimka, ubeđen da je lopta posle dodira o blok Slovenije otišla u aut. Bio je u pravu, pa je i taj poen pripisan Srbiji, zatim i naredni jer su Slovenke pogrešile, da bi onda smeč Jovane Stevanović doneo +4 i naterao suparnika na tajmaut.

6:5 - Ne da se Slovenija. Od mnogih otpisana posle dva poraza, borbenim nastupom pravi prilične probleme Srbiji na ovom meču.

4:2 - Dobar početak naše nacionalne selekcije i u drugoj deonici, rano vođstvo od dva razlike

25:20, set za Srbiju! Sjajna igra naših odbojkašica u završnici seta, nema šta. Briljantne u defanzivi, odlučne u ofanzivi - sasvim dovoljno za preokret kad je bilo najvažnije.

23:19 - Nema rešenja Slovenija za servise Sare Lozo, +4 za Srbiju!

22:19 - Novi tajmaut mora da traži selektor Slovenije Marko Bonita, jer se serija srpskih odbojkašica produžila. Od onih 14:17 rezultat je 8:2 za našu nacionalnu selekciju.

17:17 - Odličan "odgovor" Srpkinja. Tri uzastopno osvojena poena, a posle onog koji je izborila smečom Sara Lozo, Slovenija traži tajmaut, nerešeno je.

14:17 - Selektor Srbije Đovani Gvideti traži tajmaut, Slovenija je "gađajući" Lazovićevu došla do tri poena prednosti.

14:15 - Buni se Maja Ognjenović kod sudije zbog načina na koji je Slovenija igrala u bloku (smatrala je da je bilo prestupa), ali... uzalud. Prva promena u Srbiji, Katarina Lazović menja Aleksandru Uzelac.

8:10 - Slovenke igraju izvrsno u odbrani, to je i razlog za njihovu seriju od 8:2 kojom su i došle do toga trenutno imaju +2

6:6 - Rasplamsala se borba, Slovenija je četiri poena u nizu osvojila i poravnala rezultat.

6:2 - Kakav nalet Srpkinja! Na servise Maje Ognjenović, uz izvrsno blokiranje, došlo se do šest uzastopnih poena.

0:2 - Slovenija je bolje "otvorila meč"

17.01 - Meč je počeo!

16.58 - Startnu postavu Srbije čine Ognjanović, Buša, Uzelac, Aleksić, Stevanović, Bošković i libergo Jegdić.

16.54 - Intonira se himna "Bože pravde"

Uoči meča

U 1. kolu, izabranice selektora Đovanija Gvidetija su na krilima Tijane Bošković i Aleksandre Uzelac savladale Ukrajinu sa 3:0 (25:14, 25:19, 25:16). Slovenija je odigrala dva meča, a oba je izgubila od Poljske sa 0:3, od Belgije sa 1:3. U toj, A grupi, još je i Mađarska.

Podsetimo, naše reprezentativke spadaju u red glavnih kandidata da dođu do trofeja. One su aktuelne vicešampionke Evrope i žele da odu korak dalje.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?