UKRAJINA TUGUJE: Samo što je postao otac, poginuo ukrajinski reprezentativac

Novosti online

13. 07. 2023. u 15:28

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku dovodi da se tamošnja zbivanja prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i ratnih dešavanja, a sada je dobio još jedno tužno poglavlje.

УКРАЈИНА ТУГУЈЕ: Само што је постао отац, погинуо украјински репрезентативац

FOTO: Tanjug/AP

U ratnim dejstvima je poginuo i ukrajinski reprezentativac u sportskom penjanju, Kostjantin Kuzin.

Kako su naveli ukrajinski mediji, porodica je obaveštena da je poginuo tokom teške borbene misije, "u kojoj je 15 minuta na sebe privlačio vatru nepriajtelja, usled čega je 17 njegovih drugova preživelo, ali su se, nažalost, vratili bez njega".

Kostjantin Kuzin je, pored sportskog penjanja, voleo i alpinizam, a bavio se i zaštitom drveća.

Dva meseca pre nego što je izgubio život, postao je otac, a "Novosti" su na društvenim mrežama pronašle objavu njegove supruge Jasje i vrlo je potresna.

Kostjantin Kuzin i njetgova supruga / Foto: Fejsbuk / Jasja Kuzina

- Negde u paralelnom univerzumu, ti i ja smo se ipak ušunjali u izgubljeni grad, popeli se na K2, zaspali pod zvezdanim nebom pustinje Vadi Ram, ispunili celu listu avantura... Kada sam prvi put čula tvoj smeh, pomislila sam da me taj smeh može usrećiti.

Sad nema ni smeha, ni sreće, ni snova.
Jedino o čemu sanjam je da nisi umro u bolovima. Volim te beskrajno, najdivniji - poručila je ona.

Ukrajina - površina i broj stanovnika

Podsetimo, prema popisu iz 2001. godine, u Ukrajini, čija je površina 603.628 kvadratnih kilometara,  živelo je 48.457.102 stanovnika, od čega se 77,8 njih izjasnilo kao Ukrajinici, 17,3 kao Rusi, a 4,9 su bili ostali.

Prema procenama za januar 2022, pred početak rata, odnosno "specijalne vojne operacije" kako to Rusija naziva, u Ukrajini je živelo oko 41,6 miliona ljudi.

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)