IPAK BEZ MEDALJE! Sjajni juniori Srbije ostali bez odličja na Svetskom prvenstvu za rukometne nade

Novosti online

02. 07. 2023. u 17:03 >> 22:37

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 21 godine starosti jer je u borbi za treće mesto izgubila od Islanda sa 23:27 (13:13).

ИПАК БЕЗ МЕДАЉЕ! Сјајни јуниори Србије остали без одличја на Светском првенству за рукометне наде

Screenshot: RTS

Dan nakon poraza od domaćina šampionata, Nemačke, i to sa 40:30, u berlinskoj "Maks Šmeling" hali izabranici selektora Đorđa Teodorovića davali su sve od sebe da dođu do odličja, ali... Island je za nijansu bio bolji, a i bolje se oporavio od sopstvenog polufinalnog duela (izgubio je od Mađarske sa 37:30).

Posle izjednačenog prvog poluvremena, "orlići" su sredinom drugog počeli da ulaze u probleme sa odbranom, a to je suparnik iskoristio da se rezultatski "odlepi". Prilazak na "-2" dva minuta pre kraja nije bio dovoljan zamajac za preokret, jer su poslednja dva gola na meču dali Islanđani, time i završili ovaj duel sa četiri razlike u svoju korist.

U redovima pobednika najefikasniji su bili Torstejn Leo Gunarson sa osam golova, te Andri Mar Runarson i Arnor Vidarson sa po pet, a u ekipi Srbije Boško Stanisavljević sa šest pogodaka, Miloš Kos sa pet, te Simo Šijan i Luka Rogan sa po četiri.

Prvaci sveta postali su juniori Nemačke koji su, posle pobede nad Srbijom u polufinalu, savladali u borbi za zlato vršnjake iz Mađarske sa 30:"3 (14:11).

Bonus video: Nikola Jokić doživeo ovacije kada je pravo s NBA finala došao u Sombor na hipodrom

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu