"IMAMO MALO VREMENA DA NAPRAVIMO NOVI TIM!" Kako su vatrepolisti Srbije sami sebe potopili u četvrtfinalu Svetskog kupa

Novosti online

01. 07. 2023. u 17:13

"DELFINI" su sami sebe potopili. Vaterpolisti su u četvrtfinalu završnog turnira Svetskog kupa u Los Anđelesu ispustili velikih 9:6 u poslednjoj četvrtini - 9:10 (5:3, 1:0, 3:3, 0:4). Olimpijski pobednici u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta danas u ponoć po našem vremenu igraju sa Rumunijom, koju je torpedovala Italija sa 20:2.

ИМАМО МАЛО ВРЕМЕНА ДА НАПРАВИМО НОВИ ТИМ! Како су ватреполисти Србије сами себе потопили у четвртфиналу Светског купа

miloš vukadinović

Prvi put u 21. veku Srbi neće osvojiti medalju u Svetskom kupu. I za to su sami krivi, jer je stali u poslednjih osam minuta i dopustili pulenima Dejana Udovičića da naprave veliki preokret.

- Rezultat nikad ne laže. Igrali smo loše na početku drugog poluvremena, ali smo na kraju trećeg dela mislili da je sve gotovo. Izgubili smo 4:0 poslednju četvrtinu i to je to. Imamo malo vremena da napravimo novi tim, Svetsko prvenstvo je pred nama. Posle toga iduće godine, evropsko i opet svetsko prvenstvo. Moramo da se kvaifikujemo na Olimpijske igre. Bitan nam je svaki trening, svaka utakmica da budemo za korak bolji i da budemo pravi u Parizu - rekao je za sajt VSS Uroš Stevanović.

U prvom poluvremenu naši su igrali sigurno, odlučno, čvrsto u odbrani. Uspeli su 2:3 da pretvore u 6:3. Šteta je štou drugoj četvrtini Jakšić nije iskoristio peterac, jer bi tada meč verovatno bio prelomljen.

Amerikanci su zaigrali agresivnije u nastavku, smanjili na 6:5, dok su se naši mučili u napadu. I pored toga u poslednjem minutu treće četvrtine golovima Rašovića i Radulovića vratili plus tri - 9:6.

I kada se učinilo da je sve gotovo, desio se brodolom. Naši su bili bezidejni, bezopasni, Amerikanci sve sigurniji, na golu je blistao Vajnberg, da bi Daub 74 sekunde pre kraja rešio pitanje pobednika.

SRBIJA - SAD 9:10

BAZEN: Univerziteta Južna Kalifornija u Los Anđelesu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Budramis (Grčka) i Buš (Španija). Igrač više: Srbija 6 (1), SAD 10 (2). Dva igrača više: SAD 1 ().Peterci: Srbija 1 (0), SAD 1 (1).

SRBIJA: Mišović, Radulović 1, Rašović 4, Ranđelović, Lazić, Milojević, Drašović, Jakšić 1, Janković, Ubović 2, Vučinić, Martinović 1, Mitrović (7 odbrana).

SAD: Vajnberg (15 odbrana), Hoper 2, Gruvel, Abramson, Daub 2, Kupido, Halok 1, Vudhed, Boven 1, V. Dod, R. Dod 1, Irving 3, Holand.

Četvrtine: 5:3, 1:0, 3:3, 0:4.

RASPORED

ČETVRFINALE

Nemačka - Španija 9:18

Italija - Rumunija 20:2

Mađarska - Grčka 6:4

Srbija - SAD 9:10

Za plasman od 5. do 8. mesta

Nemačka - Grčka 22.00

Srbija - Rumunija 24.00

Španija - Mađarska 02.00

Italija - SAD 04.00

Nedelja,ponedeljak

Za 7. mesto 22.00

Za 5. mesto 24.00

Za bronzu 02.00

FINALE 04.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)