KONAČNO SE RADOVALE: Odbojkašice srećne što su pobedom nad Japanom prekinule seriju poraza u Ligi nacija

S. K.

14. 06. 2023. u 11:57

ODBOJKAŠICE su se konačno radovale u Ligi nacija. Svetske prvakinje su tek u petom pokušaju, na startu turnira u Braziliji posle velike borbe savladale neugodni Japan sa 3:2 (16:25, 25:20, 16:25, 25:20, 15:10). Srpkinje u petak (2.00) igraju sa domaćom selekcijom Brazilom, u subotu (2.00) sa Tajlandom, a u nedelju (2.00) sa Hrvatskom.

КОНАЧНО СЕ РАДОВАЛЕ: Одбојкашице срећне што су победом над Јапаном прекинуле серију пораза у Лиги нација

foto volleyballworld.com

- Mislim da smo odigrale izuzetnu utakmicu. Sa azijskim ekipama nije nimalo lako igrati, zato što sve rade neverovatno, sve stižu u polju, poeni traju dugo i moramo biti strpljive u svakom poenu da bismo ga osvojile. Pokazale smo mnogo bolju igru nego u Antaliji, više energije, na megdan smo izašle odlučne da pobedimo. Nadam se da je ovo prva u nizu pobeda. Radujem se duelu sa Brazilom. Lepo je igrati pred takvom publikom - istakla je za sajt OSS Aleksandra Uzelac.

Početak meča nije previše obećavao. Naše su tražile svoju igru, a Japanke dominirale. Srpkinje su u drugom činu zaigrale kao preporođene i vratile meč na početak. U trećem su ponovo Japanke dominarale, da bi u četvrtom naše uzvratile istom merom. U taj-brejku rivalke su povele sa 5:4, da bi naše serijom 8:0 preokrenule rezultat na 12:5.

- Mnogo sam srećna što smo ostvarile prvu pobedu. Bilo je mnogo teško posle onakvog turnira u Antaliji, odmah smo ovde igrale sa jakim protivnikom. Svi znamo kako je teško igrati protiv Japana i stvarno mora da se da sve od sebe u svakom segmentu da bi se pobedilo. Toliko smo želele ovu pobedu, da nisu mogle da nas pobede ni posle sedam setova. Brazil? Igraju kod kuće, daćemo sve od sebe. Uvek je lepa atmosfera kada se igra u Brazilu i mi ćemo biti veoma motivisane - naglasila je Katarina Lazović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!