ZASLUŽILI SMO EVROPSKI TROFEJ : Bojan Rađenović, uzdanica rukometaša Vojvodine

O.M.

06. 06. 2023. u 11:20

VOJVODINA je po svemu, ali baš po svemu, zaslužila evropski trofej i to, prvi u klupskoj istoriji.

ЗАСЛУЖИЛИ СМО ЕВРОПСКИ ТРОФЕЈ : Бојан Рађеновић, узданица рукометаша Војводине

RKV

To potvrđuje Bojan Rađenović, jedan od junaka uspeha za anale šampiona Srbije, koji je overen trujumfom u završnom meču sa braniocem titule, norveškim Nerbom i osvajanjem pobedničkog pehara Kupa EHF.

- Tu pre svega mislim na dugogodišnji način rada svih u klubu, 10 uzastopnih titula šampiona države i zaista je bilo potrebno da se sve kruniše evropskim peharom- kaže za „Novosti“ Rađenović.- I ne samo sa to, nego i za novi iskorak i za srpski rukomet. Presrećni smo svi u klubu, mnogo nam je drago što smo uspeli a još draži su nam komentari da smo oživeli rukomet u Srbiji, da je naš sport sve popularniji, da će mnogi klinci doći početi da treniraju…

Na startu sezone, koja će po svemu sudeći poneti epitet „istorijska“, ciljevi su bili domaći trofeji a u Evropi, da se dogura što dalje.

- Znali smo da možemo daleko. Išli smo, međutim, korak po korak i najpre odbranili titulu. To nam je bio dodatni podstrek i motiv za trofej u Kupu Evrope, kojem smo se potajno nadali. Istina, u nekim trenucima, to nije baš bilo realno, ali smo iz meča u meč sa sve više samopouzdanja i vere u sopstveni kvalitet, uspeli.

U finalnom dvomeču, Novosađani su najpre trijumfovali u svojoj „Slanoj bari“ (30:23) a zatim i u revanšu u Stavangeru (25:23).

- Najpre nam je bilo žao što pred našom publikom nismo pobedili sa više od sedam golova razlike. Umor od finala domaćeg plej- ofa nas je savladao sredinom drugog poluvremena a i nastupali smo bez trojice povređenih igrača. Mnogo smo akcija menjali zbog toga, nedostajao nam je desni bek, falili igrači za rotaciju… u revašnu, nije bilo umora i iscrpljenosti. I tamo smo išli na pobedu, jer smo hteli da se dokažemo i takav način razmišljanja se isplatio. Mnogo nam znači što smo posle 22 godine doneli međunarodni trofej u Srbiju za rukomet, koji se sve više prati i koji je sve pouraniji među decom-kaže Rađenović.

Uz titulu pobednika Kupa Evrope, izabranici trenera Borisa Rojevića su poneli i komplimente da igraju najbrži rukomet na ovim prostorima.

- Mnogo se radilo na tome, a odbrana je uvek bila u prvom planu. Jer, odbrana je uslovila da igramo brže, baš onako kako se danas igra. Ekipa je dobro uklopljena, nametala je uvek svoj ritam i, kažem, sve je poteklo iz dobre odbrane- zaključio je Rađenović.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti