JOVANA ARSIĆ POSLE BRONZE NA EP U VESLANJU: Otvorili smo vrata za velike uspehe

Novosti online

29. 05. 2023. u 22:15

SRPSKA veslačica Jovana Arsić osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održalo na Bledu u Slovenije. Utiske posle nadmetanja izneo je selektor naše reprezentacije Nikola Stojić.

ЈОВАНА АРСИЋ ПОСЛЕ БРОНЗЕ НА ЕП У ВЕСЛАЊУ: Отворили смо врата за велике успехе

FOTO: Privatna arhiva

On je zadovoljan onim što je postigla 30-godišnjakinja iz Zrenjanina, a analizirao je i reztltate ostalih naših takmičara.

- Jovanina bronza na Evropskom prvenstvu na Bledu je došla nakon dve godine zajedničkog rada. Na treninzima je bila konstantna i stabilna tokom pripremnog perioda, kao i na trkama u Atni i Piedilucu. Odlično je veslala trke na Bledu, svaka je bila sve bolja, naravno najbolja je bila u finalu. Nastavljamo dalje ka sledećem cilju i verujem da može još da napreduje i da se približi svetskoj prvakinji iz Holandije. Dvojac Vasić - Mačković, nažalost u finalnoj trci nije pokazao svoj maksimum, ali i sam plasman u A finale već treću godinu zaredom je sjajan rezultat. Nakon "uzburkane vode" tokom prethodnih meseci, verujem da će stvari doći na svoje mesto i da ćemo na svetskom prvenstvu biti dosta bolji - rekao je Stojić i dodao:

- Dubl skul Filipović - Beđik je imao paklenu konkurenciju, dovoljno je reći da se Francuska posada, olimpijski i svetski šampioni, nije plasirala u finale. Na ovom takmičenju nisu izveslali na nivou kao u Zagrebu na Svetskom kupu, ali glavni cilj u ovoj sezoni je da ostvarimo olimpijsku normu na svetskom prvenstvu. Skifista Pimenov ima veliki potencijal, od skoro se pridružio našem timu i verujem da će uskoro pokazati svoj kvalitet. Potrebno je strpljenja i malo dužeg zajedničkog rada. Nakon par dana odmora nastavljamo sa pripremama za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 3.do 10 septembra, a pre toga nas očekuje nastup na Svetskom kupu u Lucernu.

ZADOVOLjSTVO Jovana Arsić i Nikola Stojić/FOTO: Privatna arhiva

Zahvalio se Ministarstvu sporta i državi, kao i Olimpijskom komitetu zbog podrške.

- Veliko hvala Ministarstvu sporta i državi Srbiji na podršci vrhunskom sportu u pohodu na Olimpijske igre u Parizu 2024. Takođe, bez velike podrške Olimpijskog komiteta Srbije ne bismo uspeli da ostvarujemo rezultate koje postižemo poslednje tri sezone i zbog toga veliko hvala predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom.

Zadovoljstva zbog ostvarenog rezultata nije krila ni Jovana Arsić.

- Veoma sam zadovoljna postignutim uspehom, pogotovo kada se osvrnem na činjenicu da sam pre samo šest meseci bila odlučna u tome da prestanem da veslam. Tada sam obavila ozbiljan razgovor sa Nikolom Stojićem i donela odluku da se fokusiram i maksimalno posvetim veslanju. Shvatila sam da moram da promenim sebe, a ne da se trudim da menjam ljude oko sebe. Ono što je bitno da napomenem je da sam prvi put osetila podršku trenera i pravi sistemski rad koji je doveo do napretka, kako od prošle godine tako i od početka ove godine. Verovatno će sada svi reći kako su oduvek znali da ja to mogu, ali jedno je misliti da možeš a drugo zaista uraditi. Ovo je bio težak posao za sve nas. Otvorili smo vrata za velike uspehe. I slobodno mogu da kažem da je Stojić uspeo da me usmeri i istrenira da ja to stvarno i uradim.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo na programu je od 3. do 10. semptembra u Beogradu.

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!